Logo Drimmelen
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Drimmelen’, Drimmelen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Drimmelen maakt, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Kern Drimmelen” met ingang van vrijdag 22 februari 2013 gedurende zes weken (tot en met donderdag 4 april 2013) voor een ieder ter inzage ligt in de hal van het gemeentehuis, Park 1 in Made. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code NL.IMRO.1719.4bp12kernDrimmelen-on01).

Bestemmingsplan Kern Drimmelen omvat de gehele kern Drimmelen, inclusief de havens met uitzondering van een groot deel van de nieuwe jachthaven.

Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen (in de vorm van nieuwe woningbouw- of bedrijfslocaties) mogelijk worden gemaakt en dat de bestaande planologische situatie in het bestemmingsplan wordt vastgelegd conform de nieuwe wettelijke vereisten. Een aanpassing van de regels heeft wel plaatsgevonden. Deze aanpassing van de regels is een gevolg van het samenvoegen van verschillende bestemmingsplannen in één plan en de gewenste uniformering en deregulering.

Tevens willen wij u er op attent maken dat de gemeente voornemens is een verzoek tot herbegrenzing in te dienen bij de Provincie Noord-Brabant (artikel 4.10 Verordening Ruimte). Het gaat om het deels wijzigen van de begrenzing van de zoekgebieden ‘ecologische verbindingszone’ en ‘behoud en herstel van watersystemen’. Op de verbeelding zijn de voorgestelde wijzigingen in de zones aangeduid.

Gedurende de genoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar (mevrouw N. Stremme-van Pelt) op maandag, dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken onder nummer 140162.

Made, 11 februari 2013

burgemeester en wethouders voornoemd, C. Smits secretaris

G.L.C.M. de Kok burgemeester

Naar boven