Logo Amsterdam - Zuidoost
Kennisgeving vastgesteld bestemmingsplan F-buurt, Amsterdam – Zuidoost

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt bekend dat het bestemmingsplan F-buurt door de stadsdeelraad van stadsdeel Zuidoost op 29 januari 2013 gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is vastgesteld.

De wijzigingen in het bestemmingsplan F-buurt ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan F-buurt zijn de volgende:

  • Ter plaatse van de flat Florijn wordt aan de achterzijde van de flat de bouwhoogte gedifferentieerd in 3 meter en 6 meter;

  • Bij de woningen met het adres Janusz Korczakstraat 28 tot en met 36 heeft de derde bouwlaag een terugligging zodat het dakterras niet dichtgebouwd kan worden.

Het bestemmingsplan F-buurt ligt vanaf donderdag 14 februari 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het Informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09.00 – 15.30 uur.

Een digitale versie van het bestemmingsplan F-buurt is te downloaden op de website van het stadsdeel en digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daarbij zoeken op adres of op het “ID-nummer”: NL.IMRO.0363.T1102BPSTD-VG01. Hoewel de digitale versie van het bestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies. Voor zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het plangebied van het bestemmingsplan F-buurt ligt ten noorden van de Amsterdamse poort tussen de Dollingadreef en de Gooiseweg. Aan de noordzijde grenst de F-buurt aan de D-buurt waarbij de waterloop de scheidslijn vormt. Aan de zuidzijde grenst het gebied aan de Claus van Amsberg straat en de Bijlmerdreef.

Het bestemmingsplan heeft als doel om een actueel beheerskader te bieden voor de bestaande situatie, waarbij tevens rekening wordt gehouden met (kleinschalige) ontwikkelingen, zoals de mogelijkheid tot het realiseren van dakopbouwen.

Degene die, op grond van artikel 3.8 Wro, naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de stadsdeelraad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging tegen het vastgestelde bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kunnen belanghebbenden gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Een beroep moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Het besluit van de stadsdeelraad treedt overeenkomstig artikel 3.8 lid 5 Wro in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van genoemde afdeling, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

Amsterdam Zuidoost, 13 februari 2013

Het Dagelijks Bestuur, T. Herrema, voorzitter

F. Dadi, stadsdeelsecretaris

Naar boven