Logo Flevoland
Ontwerpwijziging Verordening voor de fysieke leefomgeving Flevoland 2012 ten behoeve van de ecologische hoofdstructuur en bijbehorende ontwerpaanwijzing, Flevoland

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en de Inspraakverordening Flevoland 2006 het volgende bekend:

Op 18 december 2012 hebben Gedeputeerde Staten de wijziging van de Verordening voor de fysieke leefomgeving Flevoland 2012 (VFL2012) ten behoeve van de ecologische hoofdstructuur in ontwerp vastgesteld en de bijbehorende aanwijzing van de wezenlijke kenmerken en waarden.

Deze wijziging geeft regels die in acht moeten worden genomen bij het vaststellen van een bestemmingsplan en bij het verlenen van een omgevingsvergunning onder afwijking van het bestemmingsplan.

De begrenzing van de ecologische hoofdstructuur (EHS) in Flevoland, de bijbehorende wezenlijke kenmerken en waarden en het afwegingskader voor herbegrenzing vormen onderdeel van het Omgevingsplan Flevoland 2006. Dit huidige beleidskader wordt nu verankerd in een ruimtelijke verordening zoals is voorgeschreven in het recent gewijzigde Besluit algemene regels ruimtelijke ordening (Barro). Daartoe wordt de VFL2012 uitgebreid met een afzonderlijke titel voor de EHS. Het uitgangspunt is een beleidsneutrale omzetting van het bestaande provinciale beleid. Het IJsselmeer en de daarmee verbonden wateren in rijksbeheer vormen geen onderdeel van deze wijziging, evenals het gebied van de Verordening groenblauwe zone.

Ter inzage

De bovengenoemde ontwerpen liggen van donderdag 14 februari tot en met woensdag 27 maart 2013 ter inzage op de volgende plaatsen:

  • in het gemeentehuis van de gemeente Almere, Stadhuisplein 1 te Almere Stad

  • in de Stadswinkel van de gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2 te Lelystad

  • in het gemeentehuis van de gemeente Dronten, De Rede 1 te Dronten

  • in het gemeentehuis van de gemeente Noordoostpolder, Harmen Visserplein 1 te Emmeloord

  • in het gemeentehuis van de gemeente Urk, Singel 9 te Urk

  • in het gemeentehuis van de gemeente Zeewolde, Raadhuisplein 1 te Zeewolde

  • in het provinciehuis van de provincie Flevoland, Visarenddreef 1 te Lelystad.

Tevens zijn deze raadpleegbaar via de website http://www.flevoland.nl/digitaal-loket/inzien/ en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9924.PV2013VF01-ON01

Zienswijzen

Gedurende de inzageperiode kan iedereen naar keuze schriftelijk, digitaal of mondeling een opmerking over de bovengenoemde ontwerpen ter kennis brengen van Provinciale Staten van Flevoland. Schriftelijk kan deze worden gezonden aan Postbus 55, 8200 AB te Lelystad. Een digitale zienswijze kan worden gestuurd naar provincie@flevoland.nl met vermelding van het postadres van de indiener. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt.

Inlichtingen

Voor inhoudelijke inlichtingen en inlichtingen over de procedure kunt u zich wenden tot de Provincie Flevoland (0320-265518 of 0320-265249).

Naar boven