Logo Renkum
Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Renkum – Heelsum 2013, Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid het gehele grondgebied van de dorpen Renkum en Heelsum. Het bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Alle woningen met bijbehorende percelen van Renkum en Heelsum, inclusief de sportvelden, het bedrijfsterrein ‘Schaapdrift’, de bijzondere functies in de dorpen en het centrum van beide dorpen worden in dit bestemmingsplan opgenomen. Het Heelsums en Renkums beekdal, bedrijventerrein Veentjesbrug, het terrein van Parenco en de daar ten zuiden van de N225 gelegen gronden en bedrijven en het terrein van de golfclub worden niet in dit bestemmingsplan opgenomen. Het plangebied wordt als volgt globaal begrensd:

In het westen: De wegen Onder de bomen (met daaraan gelegen woningen met percelen met even nummers 4 t/m 24) en het perceel aan de Rijksweg 195, de Beukenlaan (inclusief het pand van het daar gelegen kantoor, nummer 52), de Waterweg en de Schaapsdrift tot aan de Bennekomseweg. Ook de woningen met percelen aan de Hartenseweg (even nummers 8 t/m 22) worden in het plan opgenomen.

In het noorden: De wegen Bennekomseweg (inclusief snackbar Airborne), de Telefoonweg, de Airborneweg met de daar ten noorden gelegen volkstuinen, de Klein Amerikaweg tot het terrein van de golfclub, de grens van het terrein van Villa Laura en de golfclub, de woningen met percelen aan de Dopheidelaan 34 en 36, de sportterreinen van Sportpark Wilhelmina (tot aan het terrein van de golfclub) en de Sportlaan tot aan de Doorwerthseheide.

In het oosten: De wegen, Doorwerthseheide, een klein stukje van de Bennekomseweg, de woningen met percelen aan de Utrechtseweg 30 en 32, de volkstuinen aan de Utrechtseweg, Aan de Beek, de Kerkweg, het gebied ‘oud/hoog Heelsum’ met daarin de Koninginnelaan met woningen en percelen met nummers 5, 9, 11, 4, 8, 10, 14, 18, 20, 22, 30a, 32, 27 en 25. Het tussenliggende het agrarisch gebied langs de Heelsumse beek en de Heelsumse beek zelf worden niet in dit bestemmingsplan opgenomen. Dan verder via, wederom de Kerklaan met het speelterrein en de woningen met percelen met de oneven nummers 21 tot en met 41, het terrein van Hoog Doorwerth, de Utrechtseweg met de woningen en percelen 84 t/m 98a en de Heidesteinlaan.

In het zuiden: De N225 vanaf de woning met perceel aan de Broekhorst 1 tot en met de woning met perceel aan de Rijksweg 195 (N225) nabij de woonpercelen aan de Onder de bomen.

Het daadwerkelijk starten van het bestemmingsplantraject zal naar verwachting binnen twee maanden plaatsvinden. Er liggen nu geen stukken ter inzage. U kunt ook geen zienswijze indienen ten aanzien van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen.

Naar boven