Logo Nijmegen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Groot Oosterhout – 1 (Deelgebied Stationsweg)’, gemeente Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 30 januari 2013 het bestemmingsplan Nijmegen Groot Oosterhout – 1 (Deelgebied Stationsweg) gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied is gelegen ten zuiden van de Stationsweg, ten westen van de spoorlijn Arnhem-Nijmegen en ruim ten noorden van de Prins Hendrik VIe singel. Het bestemmingsplan voorziet hoofdzakelijk in een bestemmingsregeling voor een tweetal bedrijven alsmede in woningbouw voor het gebied het Zuiderveld. De aanleiding voor het bestemmingsplan is gelegen in de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 22 december 2010 met betrekking tot het bestemmingsplan Nijmegen Groot Oosterhout.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Inzage

Met ingang van 14 februari 2013 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken gedurende zes weken (tot en met donderdag 28 maart 2013) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP29001-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0268.BP29001-VG01

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen tot en met donderdag 28 maart 2013 (zes weken) beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Het beroep staat tevens open voor belanghebbenden die opkomen tegen de gewijzigde planvaststelling door de raad.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Indien u als belanghebbende het besluit tot inwerkingtreding wilt opschorten kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Een gemotiveerd verzoek hiertoe richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift dienen aan te geven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Ingevolge artikel 1.6a van de wet kunnen na afloop van de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven