Logo Rijnwoude
Ontwerpbestemmingsplan ‘Rhijnenburg’, Hazerswoude-Rijndijk, Rijnwoude

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Rhijnenburg” ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 14 februari 2013 tot en met woensdag 27 maart 2012 (gedurende zes weken) voor een ieder ter inzage ligt.

Zakelijke inhoud

De aanleiding voor het plan is tweeledig; enerzijds speelt het project in op de actuele situatie van de woningmarkt ter plaatse; anderzijds ligt er een potentie om extra kwaliteit te realiseren aan de “poort” van Hazerswoude-Rijndijk. De beoogde ontwikkeling bestaat uit het slopen van het bestaande blok met 5 aaneengesloten woningen en daarvoor in de plaats de bouw van één nieuw gebouw met 30 appartementen.

Analoog en digitaal inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende de termijn van terinzagelegging voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage bij de publieksbalie in de centrale hal van het gemeentehuis Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk.

Op donderdag 7 maart 2013 is er een inloopavond in het gemeentehuis van 18:00 tot 20:00 uur

Digitaal is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar op de gemeentelijke website (→ www.rijnwoude.nl → Ondernemen → Bestemmingsplannen → In procedure → Bestemmingsplan Rhijnenburg), alsook op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.1672.13BPHRrhijnenburg-ON01. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Rijnwoude, Postbus 115, 2394 ZG Hazerswoude-Rijndijk, onder vermelding van “zienswijze Rhijnenburg”. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na afspraak met de heer H.J. van Lubek van de afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling. Zijn telefoonnummer is (071) 34 28 176. E-mailen kan naar h.lubek@rijnwoude.nl.

Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Hazerswoude-Rijndijk, 13 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude, De secretaris, A.J.E. van der Werf-Bramer

de burgemeester, A. Latenstein van Voorst-Woldringh

Naar boven