Logo De Ronde Venen
Verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van een woonhuis met bijgebouw op het perceel Poeldijk 3 Waverveen, in afwijking van het vigerende bestemmingsplan, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1, onder a, onder 3°Wabo een omgevingsvergunning (bouwen en afwijken van het bestemmingsplan) hebben verleend voor het bouwen van een woonhuis met bijgebouw op het perceel Poeldijk 3, 3646 AW Waverveen. De ontwerpvergunning is aangevuld met een memo waterparagraaf.

Toelichting

Met de omgevingsvergunning wordt de bouw van een woning met bijgebouw gerealiseerd. De huidige oude boerderij wordt gesloopt.

Ter inzage

De verleende omgevingsvergunning (NL.IMRO.0736.PB012Poeldijk3-va01) en bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 15 februari gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Omgevingszaken in de hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. U kunt het besluit ook inzien of downloaden via www.derondevenen.nl (keuzemenu acuteel/bekendmakingen/bestemmingsplannen-voorbereidingsbesluiten). Hier vindt u tevens een link naar de authentieke planbestanden via het volgende adres: http://0736.ropubliceer.nl/. De omgevingsvergunning treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn is verstreken.

Beroep

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbesluit niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, kunnen gedurende de termijn van inzage tegen deze omgevingsvergunning een gemotiveerd beroepschrift indienen.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en in ieder geval bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit en de reden(en) van beroep. Het beroepschrift moet worden ingediend bij rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Aan het indienen van beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u op korte termijn wilt voorkomen dat uitvoering wordt gegeven aan het besluit, dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend, als u tegen het besluit ook beroep heeft ingesteld. Bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Het verzoek moet, samen met een kopie van het beroepschrift, worden ingediend bij de voorzieningenrechter van rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Aan het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Naar boven