Logo Werkendam
Verlening omgevingsvergunning ‘Buitengebied: Peerenboomse haven’ (uitgebreide voorbereidingsprocedure), Werkendam

Burgemeester en wethouders van Werkendam maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunning hebben verleend voor het bouwen van een aanlegsteiger in een insteekhaven aan de Bergsche Maas ter hoogte van Peerenboom 2 in Hank.

Er is een omgevingsvergunning verleend voor de volgende activiteiten:

Bouwen: bouwen van een aanlegsteiger

Handelen strijdig met regels RO: afwijken van het bestemmingsplan

De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 30 december 2013 tot en met maandag 10 februari 2014, gedurende zes weken, ter inzage bij het Servicecentrum in het gemeentehuis te Werkendam. De stukken zijn in te zien elke werkdag van 9:00 uur tot 12:00 uur en na 13:00 uur op afspraak (0183-507200).

Ten opzichte van de ontwerpbeschikking is de definitieve beschikking gewijzigd. In de ruimtelijke onderbouwing voor de omgevingsvergunning zijn de EHS-compensatiemaatregelen gewijzigd. Verder zijn in de ruimtelijke onderbouwing de paragrafen over luchtkwaliteit, milieuhinder en economische uitvoerbaarheid aangepast.

Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden, voor zover het een wijziging betreft die in de definitieve beschikking is aangebracht.

  • Belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

  • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de afdeling bestuursrecht van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank. Voor meer informatie over de procedure en de eventuele bijkomende kosten verwijzen wij u naar de gemeentelijke website.

Kennisgeving wijziging anterieure overeenkomst Peerenboomse Haven te Hank

Burgemeester en wethouders geven op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening kennis van het feit dat de anterieure overeenkomst is gewijzigd, die de gemeente Werkendam en Peerenboomse Haven B.V. op 7-5-2012 hebben gesloten voor de realisatie van een jachthaven gelegen aan de Peerenboom te Hank. De gewijzigde overeenkomst is op 19-12-2013 gesloten. De wijziging betreft voornamelijk het opnemen van bepalingen over EHS-compensatiemaatregelen.

Naar boven