Logo Voorst
Vastgesteld bestemmingsplan Kadijk 24, Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vastgesteld bestemmingsplan Kadijk 24

Met ingang van 25 december 2013 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage het bestemmingsplan Kadijk 24 (NL.IMRO.0285.20161-VS01) met de bijbehorende stukken. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is door de gemeenteraad van Voorst genomen op 16 december 2013.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw P. Dekker. Haar telefoonnummer is (0571) 27 93 43. Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Wonen, Bouwen en Ruimtelijke Ordening, Ruimtelijk plan raadplegen, Ruimtelijke plannen: ter inzage kunt u de stukken bekijken. Tevens kan het plan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl geraadpleegd worden.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied Kadijk 24 in Terwolde, kadastraal bekend als gemeente Voorst, sectie N, nummer 470. Ten grondslag aan het bestemmingsplan ligt een functieveranderingsplan. Dit plan omvat de sloop van voormalige agrarische bedrijfsgebouwen, restauratie van een bestaande hooiberg, realisatie van een nieuwe kippenschuur en een nieuwe woning met bijgebouw en de verbetering van het erf en het omliggende landschap. Het bestemmingsplan maakt de voorgenomen functieverandering planologisch mogelijk.

Het vastgestelde plan wijkt af van een eerder vastgesteld bestemmingsplan waartegen beroep is ingesteld bij de Raad van State en gelijktijdig is verzocht een voorlopige voorziening te treffen. De Raad van State heeft bij wijze van een voorlopige voorziening het vaststellingsbesluit van dat bestemmingsplan geschorst. De gemeente Voorst heeft in het verlengde van de uitspraak van de Raad van State in het verzoek om een voorlopige voorziening besloten dat de eerder ingediende zienswijze aanleiding geeft tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Kadijk 24.

De wijzigingen betreffen de volgende:

  • de "specifieke bouwaanduiding – andere bouwwerken" is op de verbeelding aangegeven;

  • aan artikel 6, lid 6.2.1 c van de regels is toegevoegd 'de inhoud van de woning bedraagt maximaal 600 m3';

  • aan artikel 6, lid 6.2.2 b van de regels is toegevoegd "in afwijking van het bepaalde onder a. geldt ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding – andere bouwwerken' een maximale bouwhoogte van andere bouwwerken van 7,5 m";

  • in artikel 6, lid 6.2.2 van de regels is de maximale gezamenlijke oppervlakte van andere bouwwerken gewijzigd in 40 m2;

Omdat deze wijzigingen een beperkte verandering van het eerder vastgestelde bestemmingsplan met zich meebrengen, heeft de gemeenteraad besloten om voor deze wijzigingen geen toepassing te geven aan de voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht omtrent het ontwerpbestemmingsplan kunnen beroep instellen. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij omtrent het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen ook beroep instellen. Beroep kan met ingang van de dag na de dag waarop de terinzagelegging is aangevangen, voor een periode van zes weken, worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De indiener van een beroepschrift kan als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Twello, 24 december 2013

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven