Logo Dordrecht
Vastgesteld bestemmingsplan ‘2e herziening bestemmingsplan De Stadswerven, locatie Kop van de Staart’, Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de gemeenteraad op 17 december 2013 vastgestelde bestemmingsplan ‘2e herziening bestemmingsplan De Stadswerven, locatie Kop van de Staart’ (NL.IMRO.0505.BP160Herzkopstaart-3202) met bijbehorende stukken met ingang van 2 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het Stedenbouwkundig plan voor de Stadswerven, locatie Kop van de Staart, is op een aantal punten in strijd met het geldende bestemmingsplan De Stadswerven. Om deze reden is een herziening van dat bestemmingsplan opgesteld. De herziening maakt de nieuwbouw van woningen en andere functies mogelijk in het zuidelijke deel van vlek A (de Punt) en in vlek B (de Erven).

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen in het ontwerp aangebracht:

Op de verbeelding:

De bouwhoogte bedraagt maximaal dertien meter in plaats van twaalf meter.

In de regels:

Met het oog op de uitgifte van grond in het zuidelijke deel van deelgebied B voor particulier opdrachtgeverschap zijn extra bouwregels voor hoofdgebouwen opgenomen in de bestemming Woongebied (artikel 7.2.2).

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen tot en met 12 februari 2014 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag). Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan een belanghebbende tot en met 12 februari 2014 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 13 februari 2014. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven