Logo Opmeer
Herhaalde terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Opmeer 2013’ ex artikel 3.8 Wro en planMER, Opmeer

Ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Opmeer bekend, dat met ingang van maandag 30 december 2013 gedurende zes weken het ontwerp van bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Opmeer 2013’ ter inzage ligt.

Inhoud en begrenzing

Op dit moment zijn voor het landelijk gebied van Opmeer ondermeer de bestemmingsplannen ‘Buitengebied Opmeer c.a.’ en ‘Buitengebied Hoogwoud’ van kracht. Alle vigerende plannen worden samengevoegd tot één nieuwe actuele juridisch-planologische regeling. Het plangebied wordt zeer globaal begrensd door Langereis, Westfriesedijk, Lutkedijk, Strengweg Wadway en Vekenweg. Het nieuwe bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard. Onder voorwaarden worden kleinschalige ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk gemaakt (uitbreiding agrarisch bouwvlak etc.)

PlanMER

Met het oog op de milieueffecten is een MilieuEffectRapportage (PlanMER) opgesteld. Een planMER is in dit geval verplicht met het oog op agrarische aanwezige bedrijven, bouwvlakken en wijzigingsbevoegdheden. Een passende beoordeling is opgenomen in verband met mogelijke significante gevolgen voor Natura-2000 gebieden als bedoeld in de Natuurbeschermingswet 1998. Het planMER maakt deel uit van het ontwerp-bestemmingsplan en ligt gelijktijdig ter inzage.

Terinzagelegging

Met ingang van maandag 30 december 2013 liggen het ontwerp, PlanMER en bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Gedurende deze periode kan een ieder een schriftelijke zienswijze naar voren brengen. Deze reactie dient te worden gericht aan de gemeenteraad van Opmeer, Postbus 199, 1715 ZK Spanbroek (graag ‘zienswijze’ vermelden op brief). Een mondelinge zienswijze kan worden gegeven na het maken van een afspraak (0226-363302). Het ontwerp is raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (planindentificatienummer: NL.IMRO.0432.BPLG-ON01).

Herhaald

Voornoemde procedure ex artikel 3.8 Wro is eerder doorlopen. Hiertoe is o.a. een kennisgeving verschenen in de Staatscourant op 5 december 2013. Het plan is destijds niet verschenen op www.ruimtelijkeplannen.nl.. Hierdoor was sprake van een gebrek. Op dit moment is het plan wel raadpleegbaar via deze landelijke website. Daarom is besloten om de procedure opnieuw volledig te doorlopen. Het ontwerp is verder inhoudelijk onveranderd ten opzichte van het vorige ontwerp. Eerder ingediende zienswijzen worden meegenomen. Indien gewenst kan een nieuwe zienswijze worden ingediend.

Naar boven