Logo Zuidplas
Vaststelling bestemmingsplan ‘Knibbelweg 73-75’ Zevenhuizen, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 26 november 2013 het bestemmingsplan ‘Knibbelweg 73-75’ te Zevenhuizen heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Knibbelweg 73-75 ten zuiden van de kern Zevenhuizen. Het perceel wordt aan de zuidwestkant begrensd door de Knibbelweg. Aan de noordwestkant ligt woonbebouwing. Aan de noordoostkant en de zuidoostkant liggen agrarische gronden.

Inhoud plan

Aan de Knibbelweg 73-75 ligt een perceel met agrarische bestemming. Op dit perceel zijn twee woningen aanwezig, alsmede agrarische bedrijfsbebouwing. In het verleden is het gebied gebruikt voor agrarische doeleinden. Nadat het agrarische bedrijf is beëindigd, is de bedrijfsbebouwing in gebruik genomen als opslag. Het bestemmingsplan Knibbelweg 73-75 te Zevenhuizen voorziet in een planologisch kader op basis van het huidige gebruik.

Inzagetermijn

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met bijbehorende stukken vanaf donderdag 26 december 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BPKnibbelweg7375-Va01). De stukken zijn ook als pdf-bestand in te zien op www.zuidplas.nl .

Beroep instellen

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het Ontwerpbestemmingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningen rechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, of tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven