Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Vastgesteld bestemmingsplan Correctie van de 1e partiële herziening van het bestemmingsplan Halfweg West 2008, Haarlemmerliede en Spaarnwoude

De gemeenteraad heeft op 26 november 2013 de Correctie van de eerste partiële herziening van het bestemmingsplan Halfweg West 2008 ongewijzigd vastgesteld.

Doel van het bestemmingsplan is het overzichtelijk maken van de voorafgaande besluitvorming, zonder in de inhoud van het bestemmingsplan wijziging aan te brengen. Als gevolg van de vaststelling van het bestemmingsplan, het wijzigingsbesluit ten behoeve van de supermarkt en de eerste partiële herziening in verband met externe veiligheid, was de functieverdeling in aantallen vierkante meters niet meer eenduidig terug te vinden.

De ruimtelijke functieverdeling blijft als volgt. Het totaal aantal vierkante meters commerciële ruimte blijft gehandhaafd op 108.000 vierkante meter. Op basis van het toestaan van een supermarkt van maximaal 4.000 vierkante meter wordt de maximum oppervlakte voor kantoren 25.000 vierkante meter en de maximum oppervlakte detailhandel 25.500 vierkante meter.

Aangezien er geen nieuwe ontwikkelingen in de ruimtelijke mogelijkheden worden toegestaan, is afgezien van het gebruikelijke vooroverleg als bedoeld in artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening.

Dat geldt eveneens voor het conform afdeling 3.4 van de Algemene Wet bestuursrecht ter inzage leggen van het ontwerp van het bestemmingsplan met het oog op het indienen van zienswijzen.

Het vastgestelde bestemmingsplan is op 18 december 2013 gepubliceerd in de Gemeentekrant, maar de publicatie in de Staatscourant is niet correct verlopen. Daarom wordt in deze publicatie bekend gemaakt dat het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd met ingang van 27 december 2013. Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op de website van de gemeente: www.haarlemmerliede.nl , of in het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51 te Halfweg. Aangezien het bestemmingsplan Halfweg West 2008 een analoog plan is, bestaat geen verplichting het op te nemen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tot en met 6 februari 2014 bestaat de mogelijkheid tot het indienen van een beroepschrift. Een gemotiveerd en ondertekend beroepschrift kan worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven