Logo Zuidhorn
Vaststelling bestemmingsplan ‘Aduard-Nieuwklap, Vervanging brug Aduard en aanleg rondweg Aduard-Nieuwklap’, Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad op 16 december 2013 het bestemmingsplan ‘Aduard-Nieuwklap, Vervanging brug Aduard en aanleg rondweg Aduard-Nieuwklap’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken op grond van afdeling 3.4 Awb en artikel 3.8 Wro met ingang van 27 december 2013 zes weken ter inzage.

In verband met het opwaarderen van de Vaarweg Lemmer Delfzijl is de Provincie Groningen voornemens de brug over het Van Starkenborghkanaal in Aduard te vervangen. Om daarbij het leefbaarheidprobleem, veroorzaakt door veel noord-zuid verkeersbewegingen en zwaar transport door het centrum van Aduard, op te lossen, wordt de brug verschoven in oostelijke richting en wordt een rondweg om Aduard en de Nijlandsterpolder aangelegd. Om de bouw van de bruggen en de aanleg van de rondweg mogelijk te maken stellen wij een nieuw bestemmingsplan op. Een klein deel van het project ten oosten van het Aduarderdiep ligt op grondgebied van de gemeente Groningen. Voor dit stelt de gemeente Groningen een bestemmingsplan vast.

Bestemmingsplan inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Op www.zuidhorn.nl/bestemmingsplannen kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden en de bronbestanden van het plan downloaden. Daarnaast kunt u het vastgestelde bestemmingsplan digitaal raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0056.BPBG12HERS2-VA01

Beroep instellen

Vanaf 27 december 2013 tot en met 6 februari 2014 kan tegen het bestemmingsplan ‘Aduard-Nieuwklap, Vervanging brug Aduard en aanleg rondweg Aduard-Nieuwklap’ beroep ingesteld worden door:

  • degene die een zienswijze heeft ingebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Beroepschrift

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden; uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag of indienen via het digitaal loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 7 februari 2014.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Aduard-Nieuwklap, Vervanging brug Aduard en aanleg rondweg Aduard-Nieuwklap’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594 508 883)

Zuidhorn, 24 december 2013,

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

Naar boven