Logo Drechterland
Wijzigingsplan ‘de gouw 71a, hoogkarspel’, Drechterland

Burgemeester en wethouders van Drechterland zijn voornemens het bestemmingsplan ‘Drechterland Noord 2011’ deels te wijzigen. De wijziging is op grond van artikel 3.6, eerste lid, sub a Wet ruimtelijke ordening.

Wijziging

De wijziging heeft betrekking op het perceel De Gouw 71a, 1616 DC in Hoogkarspel. Een deel van de bestaande en op 21 juli 2006 vergunde bedrijfsbebouwing is per abuis bestemd tot ‘Agrarisch’ (geen bouwvlak aangegeven). Dit deel van de bestaande bebouwing is hiermee buiten het bouwvlak komen te vallen. Tevens wordt gevraagd de oppervlakte aan agrarische bedrijfsgebouwen buiten het bouwvlak uit te breiden met 614,4 m2.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan biedt het college onder voorwaarden de mogelijkheid het bestemmingsplan te wijzigen, zodanig dat in de gevraagde situatie wordt voorzien. De gevraagde situatie voldoet aan deze voorwaarden en daarmee aan de ruimtelijke kaders die de raad heeft gesteld. Wij achten het daarom verantwoord medewerking te verlenen.

Ter inzage

Het ontwerp-wijzigingsplan ligt vanaf donderdag 25 december 2013 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien tijdens kantooruren bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 in het gemeentehuis Hoogkarspel.

Zienswijze

Gedurende de termijn van inzage kunnen belanghebbenden:

  • Schriftelijk een zienswijze indienen door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders of de gemeenteraad van Drechterland.

  • Mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor maakt u een afspraak bij het Omgevingsloket in Hoogkarspel.

  • Bij procedures van een bestemmingsplan of uitgebreide procedure kan een ieder zienswijzen naar voren brengen.

Naar boven