Logo Boarnsterhim
Bekendmaking hogere grenswaarde Grou Burstumerdyk 2, Boarnsterhim

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend dat ten behoeve van de realisatie van een buitenschoolse kinderopvang op de locatie Burstumerdyk 2 te Grou (sportkantine) om hogere grenswaarden wordt verzocht in het kader van de Wet geluidhinder. Op 17 december 2013 heeft het college besloten deze hogere waarde te verlenen.

Uit onderzoek blijkt dat ten gevolge van het wegverkeerslawaai de voorkeursgrenswaarde van 48dB wordt overschreden op de noordgevel tot een maximum van 52dB. Hiermee wordt de maximale ontheffingswaarde van 53dB voor gevoelige functies niet overschreden. Het geluidsniveau op de zuidgevel blijft onder de norm van 48dB.

Het besluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken is vanaf heden gedurende een termijn van 6 weken, in te zien bij de gemeente Leeuwarden bij de verleende omgevingsvergunning (zie elders in deze Op ‘e Hichte).

Gedurende een termijn van 6 weken kan door belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht of belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze hebben ingediend, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Naar boven