Logo Zeewolde
Bestemmingsplan Parapluherziening parkeren vastgesteld, Zeewolde

Op 12 december 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Parapluherziening parkeren, met ID nummer NL.IMRO.0050.BPParapluParkeren-VS01, ongewijzigd vastgesteld.

De parapluherziening parkeren betreft een partiële herziening van alle bestemmingsplannen gelegen in de bebouwde kom van Zeewolde, alsmede de recreatieterreinen Horsterwold en Harderwold. Bestemmingsplan Buitengebied valt niet onder deze herziening.

Aanleiding hiervoor is de op 4 april 2013 in werking getreden beleidsregel ‘Notitie toepassing parkeernormen maart 2013. In het merendeel van de nu geldende bestemmingsplannen wordt in de algemene gebruiksregels verwezen naar de oude notitie toepassing parkeernormen ut 2009. Daarnaast ontbreekt bij een aantal bestemmingsplan een bepaling ten aanzien van het parkeren. Met deze parapluherziening wordt in alle hierboven genoemde plannen een gelijkluidende, actuele parkeerbepaling opgenomen.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van woensdag 25 december 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de Servicebalie in het gemeentehuis te Zeewolde. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of www.zeewolde.nl.

Een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • die zich niet kan vinden in de bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan;

kan vanaf donderdag 26 december 2013 tot en met woensdag 5 februari 2014 tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 6 februari 2014, tenzij binnen die termijn in samenhang met een ingesteld beroep een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zeewolde, 24 december 2013

Burgemeester en wethouders van Zeewolde

Naar boven