Logo Midden-Delfland
Omgevingsvergunning voor realisatie 24 woningen op Balkengat in Den Hoorn, Midden-Delfland

Ontwerpbesluit voor een omgevingsvergunning en een ontwerpbesluit voor hogere grenswaarde geluid in de gemeente Midden-Delfland

  • Realisatie 11 benedenwoningen, 11 bovenwoningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen ter plaatse van het Balkengat (terrein tussen Tramkade en Tanthofkade, sectie I nr. 3840) in Den Hoorn (Z-2013-03520).

Planbeschrijving en plangebied

Ter plaatse van het voormalig Balkengat in Den Hoorn, is men voornemens 24 woningen te realiseren.

Het projectgebied bestaat uit het perceel kadastraal bekend als: gemeente Schipluiden, sectie I, nummer 3840. Verder zijn ook de percelen met nummer 3839, 4173 en 4316 betrokken bij de ontwikkeling. Het ligt hiermee in het centrum van Den Hoorn, tussen het water van de 'Gaag' en de begraafplaats. Ten noorden en zuiden van het projectgebied bevinden zich woningen.

De ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken wordt een uitgebreide procedure voor een omgevingsvergunning gevolgd.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de berekende geluidsbelastingen voor enkele woningen van project Balkengat hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Hiervoor zijn hogere grenswaarden noodzakelijk.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde geluid ligt ter inzage

Het ontwerpbesluit ‘Balkengat’ en het ontwerpbesluit ‘vastelling hogere grenswaarde geluid’ liggen gedurende de periode van vrijdag 20 december 2013 tot en met donderdag 4 februari 2014 ter inzage bij het klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

De ontwerpbesluiten en de ruimtelijke onderbouwing kunt u ook inzien als PDF op de gemeentelijke website: www.middendelfland.nl onder: bestuur en beleid → stukken ter inzage.

De ontwerpbesluiten kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het ontwerpbesluit kunt oproepen door het invullen van de locatie of het planid-nummer: NL.IMRO.1842.pb24wnBalkengat-on01

Indienen zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpvergunning en/of het besluit hogere grenswaarde geluid kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Midden-Delfland, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw K. Blom van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (015-3804111) of mailen naar kblom@middendelfland.nl.

U kunt ook digitaal een zienswijze indienen, maak daarbij gebruik van het zienswijzenformulier. Dit formulier is te vinden op de gemeentelijke website onder ‘Digitaal Loket’, ‘Formulieren’.

Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website voor de precieze voorwaarden.

Schipluiden, 19 december 2013

Naar boven