Logo Amstelveen
Ontwerpbestemmingsplan 1e Herziening Landelijk Gebied, Amsteldijk Zuid 202 bis, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerp bestemmingsplan '1e Herziening Landelijk Gebied, Amsteldijk Zuid 202 bis' met bijbehorende stukken.

Voorliggend ontwerp bestemmingsplan maakt de nieuwbouw van een woning, met aanbouw, tuin en erf mogelijk in het bovenland van Amstelveen. Op basis van het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied (2011) is een bedrijfswoning met bijgebouwen en tevens kassen mogelijk. Met deze herziening nemen de bouwmogelijkheden in vierkante meters af. Tot voor kort stond op deze locatie reeds enkele jaren een restant van een kas en een schuur. Het geheel gaf een troosteloos en verwaarloosd beeld. Voorliggend ontwerp bestemmingsplan houdt het slopen van het restant van de kas en de schuur in met het terugbrengen van deze gronden als agrarische gronden, die niet bebouwd mogen worden. Door de netto-afname van de bebouwde oppervlakte, de verzekerde herinrichting van het terrein als agrarisch onbebouwd gebied en het verdwijnen van een landschapontsierend kasrestant is er sprake van een positieve ontwikkeling voor het perceel en van een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit.

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels, toelichting en bijlagen betreft de locatie die is gelegen in het bovenland, het gebied tussen de Amsteldijk en de Ringvaart. Het ontwerp bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 19 december 2013 tot en met 29 januari 2014 op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: bestemmingsplannen-struc tuurvisies, welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding, bekijk de bestemmings- plannen en omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan die op dit moment ter inzage liggen);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0362.09F-OW01

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken. De zienswijzen kunnen tevens via de gemeentelijke website worden ingediend, via de link http://ro0362.ropubliceer.nl/. Vervolgens selecteert u het betreffende ruimtelijke plan uit de lijst en kiest u de optie 'reageren'. Zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven