Besluit van de Minister van Veiligheid en Justitie van 13 december 2013, nr. 461815, houdende de intrekking van het Examenreglement buitengewoon opsporingsambtenaar 2009 en van het Reglement examencommissie buitengewoon opsporingsambtenaar 1995

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 16, eerste lid, van het Besluit buitengewoon opsporingsambtenaar;

Besluit:

Artikel 1

Het Examenreglement buitengewoon opsporingsambtenaar 2009 en het Reglement examencommissie buitengewoon opsporingsambtenaar 1995 worden ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2014.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 13 december 2013

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten

TOELICHTING

Deze regeling strekt tot het intrekken van twee regelingen in verband met wijzigingen in de opleidingen- en examineringssystematiek voor de buitengewoon opsporingsambtenaar.

De examinering van het basisexamen buitengewoon opsporingsambtenaar vindt sinds 1 oktober 2012, met een overgangstermijn tot 1 april 2013, plaats onder auspiciën van de Stichting Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH).1 De Stichting ExTH heeft tot taak het examenreglement op te stellen, een examencommissie samen te stellen en zorg te dragen voor publicatie van voornoemde documenten op haar website (www.exth.nl ). Ook draagt ExTH zorg voor de behandeling van bezwaar- en beroepszaken. Derhalve kan het Examenreglement buitengewoon opsporingsambtenaar 2009 worden ingetrokken. Op grond van artikel 21 van dat reglement was de Instellingsbeschikking beroepscommissie buitengewoon opsporingsambtenaar vastgesteld.2 Die instellingsbeschikking vervalt van rechtswege door de intrekking van het reglement.

Bij de inwerkingtreding van het Examenreglement buitengewoon opsporingsambtenaar 2009 is het Reglement examencommissie buitengewoon opsporingsambtenaar 1995 per abuis niet ingetrokken. Dat reglement wordt alsnog ingetrokken.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten


X Noot
1

Zie Circulaire Bekwaamheid Buitengewoon Opsporingsambtenaar, Stcrt. 2012, 26957, blz. 1.

Naar boven