Logo Amersfoort
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘ABC Cluster Liendert e.o.’, Amersfoort

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 26 november 2013 bij besluitnummer 4486174 het bestemmingsplan ‘ABC Cluster Liendert e.o.’ gewijzigd vastgesteld.

Inhoud van het bestemmingsplan

De ontwikkeling van ‘ABC cluster Liendert e.o.’ maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Aanleiding voor deze ontwikkeling is dat de huidige basisscholen in dit gebied, de Windroos en De Wiekslag, in verouderde panden gehuisvest zijn en aan vervanging toe zijn.

Inzet bij deze ontwikkeling is de vorming van de ‘Amersfoort Brede Combinatie (ABC) scholen’ in de wijken, waarbij minimaal een combinatie ontstaat van onderwijs, opvang en welzijn. In dit kader wordt de bestaande speeltuin ’t Vogelnest geïntegreerd in het schoolplein van de nieuwe school, zodat onderwijs en spelen samen komen. Daarnaast wordt dit plein een centraal ontmoetingspunt in de wijk. De vrijkomende locaties worden ingevuld met woningen en een appartementengebouw.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ambtshalve wijzigingen aangebracht aan de toelichting en de verbeelding van het bestemmingsplan. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de ‘Wijzigingsnotitie ABC Cluster Liendert e.o.’ behorend bij het raadsbesluit over het bestemmingsplan. Deze is te vinden op de gemeentelijke website en op de landelijke voorzieningen www.ruimtelijkeplannen.nl. De exacte locatie van deze stukken staat hieronder vermeld.

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van vrijdag 20 december 2013 tot en met donderdag 30 januari 2014 ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30 – 17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0307.BP00084-0301 of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen waar een link is opgenomen naar de documenten van het bestemmingsplan. Klik hiervoor op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied ‘Liendert Rustenburg’.

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, of belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak , of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070 – 426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven