Logo Zuidplas
Ontwerpbestemmingsplan ‘Prinsessenkwartier’ te Moordrecht ter inzage, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Prinsessenkwartier’ te Moordrecht met ingang van donderdag 19 december 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ligging

Het ‘Prinsessenkwartier’ ligt ten zuiden van het dorp Moordrecht op de rand van het dorp en de polder. De locatie ligt in het verlengde van de Koningin Julianastraat aan de Prinses Amaliastraat, tussen de Ringvaart en de Hollandsche IJssel.

Inhoud van het plan

Het plan ‘Prinsessenkwartier’ (realisatie 37 eengezinswoningen en 28 appartementen) in Moordrecht is mogelijk gemaakt met behulp van de vrijstellingsprocedure ex art 19, lid 2 van de WRO (WRO oud). Het plan is op 8 twee-onder-één-kapwoningen na gerealiseerd. Door de veranderende markt is de vraag naar twee-onder-één-kap woningen gestagneerd. Op 15 mei 2013 is een aanvraag om een omgevingsvergunning voor de realisatie van 11 rijwoningen in plaats van de 8 twee-onder-een-kapwoningen ingediend. De verwachting is dat deze woningen eerder verkocht en gebouwd zullen worden waardoor de leefbaarheid van de wijk op korte termijn is gegarandeerd. Aangezien deze ontwikkeling niet past binnen het vigerende bestemmingsplan en niet binnen de eerder verleende vrijstelling wordt er een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen liggen met ingang van donderdag 19 december 2013 gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpPrinsessenkwMrd-Ow01). Op de website van de gemeente Zuidplas is het plan tevens als pdf-bestand in te zien (www.zuidplas.nl ).

Reageren

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijk

Uw zienswijze kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling VROM telefonisch bereikbaar via (0180) 637 711.

Naar boven