Verbreden van wachtplaatsen in de Zuid-Willemsvaart te Veghel en Laarbeek, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

Waterwet

Projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1, van de Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft het volgende projectplan vastgesteld: ‘het verbreden van wachtplaatsen in de Zuid-Willemsvaart te Veghel en Laarbeek’.

Het betreft het verbreden van de wachtplaatsen nabij de sluizen 4 en 5 in de gemeente Veghel en sluis 6 in de gemeente Laarbeek in de Zuid-Willemsvaart. Uitvoering vindt plaats overeenkomstig het projectplan.

Terinzagelegging

Het projectplan ligt van vrijdag 20 december 2013 tot en met donderdag 30 januari 2014 ter inzage op het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Zuidwal 58, ’s-Hertogenbosch, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag na bekendmaking (bekendmaking vindt plaats in de Staatscourant van 20 december 2013), tegen dit projectplan een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu en moet worden gezonden aan de Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland.

De indiener kan in het bezwaarschrift verzoeken om rechtstreeks beroep bij de administratieve rechter. Indien met een dergelijk verzoek wordt ingestemd, kan de bezwaarprocedure op grond van artikel 7:1a van de Awb worden overgeslagen en zendt de Hoofdingenieur-Directeur het bezwaarschrift onverwijld door aan de bevoegde rechter.

Het projectplan treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Awb schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. In dat geval treedt het projectplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Naar aanleiding van het verzoek kan de bevoegde Voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

U wordt vriendelijk gevraagd om een afschrift van het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te zenden aan de genoemde Hoofdingenieur-Directeur.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een vermelding van de datum en het nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich niet met besluit kan verenigen.

Inlichtingen

Belanghebbenden kunnen zich voor het verkrijgen van inlichtingen of (tegen betaling) van kopieën van de ter inzage gelegde stukken wenden tot de heer N. Wellens van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. U kunt met hem contact opnemen via het telefoonnummer 06 - 11 52 60 79.

Is hij afwezig, dan kunt u contact opnemen met de heer A. Hendricks via telefoonnummer 06 - 29 04 89 50.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, de directeur Netwerk Management, L.A.J. Smit

Naar boven