Melding voorgenomen concentratie Gimv en MPerium, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: 13.1377.22

  • 1. Op 10 december 2013 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: “ACM”) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin is medegedeeld dat Gimv N.V. (hierna: Gimv) voornemens is gezamenlijke zeggenschap te verkrijgen, samen met Vida Alegria B.V. (hierna: Vida Alegria), over Mperium B.V. (hierna: Mperium), in de zin van artikel 27, tweede lid van de Mededingingswet. Mperium is thans 100% dochter van Vida Alegria.

  • 2. Volgens de melding zijn de activiteiten van de betrokken ondernemingen (of, voor zover van belang, van de groep waarvan zij deel uitmaken):

    • voor Gimv: een Europese investeringsmaatschappij die op dit moment investeert in 70 portefeuilleondernemingen actief op uiteenlopende gebieden;

    • voor Mperium: houdstermaatschappij van zeven vennootschappen bekend als de Eurocept Groep. De Eurocept Groep is actief op het gebied van (i) de registratie, marketing, distributie en verkoop van geneesmiddelen en (ii) medische thuiszorg;

    • voor Vida Alegria: een houdstermaatschappij met 100% van de aandelen in Mperium en 10% van de aandelen in Micrel Medical Devices, een Griekse producent van infuuspompen.

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan ACM. Opmerkingen dienen uiterlijk zeven dagen na publicatie van deze mededeling in de Staatscourant op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

    Autoriteit Consument en Markt

    Directie Mededinging

    Postbus 16326

    2500 BH Den Haag

    telefoon: (070) 722 2000

    telefax: (070) 722 2355

    email: concentraties@acm.nl

Autoriteit Consument en Markt, namens deze N.M. Aartsen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven