Logo Noordwijkerhout
Vastgesteld gewijzigd wijzigingsplan Gooweg sectie D. 01971, Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge de artikelen 3.9a en 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij het navolgende wijzigingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

  • Gooweg sectie D. 01971

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied ligt aan de Gooweg in Noordwijkerhout (sectie D. nr. 01971) ten zuidwesten van het dorp Noordwijkerhout. Tegenover de planlocatie is een agrarisch bedrijf gelegen. Ten zuidwesten van de planlocatie bevindt zich een burgerwoning.

Wijziging ten opzichte van het ontwerp

Bij de opstelling van het ontwerpwijzigingsplan “Gooweg sectie D.nr. 01971” is uitgegaan van een goothoogte van 3m1. Tijdens de termijn van ter inzage van het ontwerp is verzocht of het mogelijk was, om de goothoogte op 4 m1 te stellen. Dit is vanuit een stedenbouwkundig invalshoek onderzocht. Uit onderzoek is gebleken dat een goothoogte van 4 m1, in samenhang met de bestaande goothoogtes in de directe omgeving van het plangebied, zeker acceptabel is.

Terinzagelegging

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt gedurende zes weken, van woensdag 18 december 2013 tot en met woensdag 29 januari 2014 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de publieksbalie Ruimte en Bouwen. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.noordwijkerhout.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende deze termijn van 6 weken kan tegen het besluit van ons college door belanghebbenden schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Belanghebbenden zijn in dit geval degenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend en degenen die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze kenbaar te maken.

Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de bovengenoemde wijziging die het college van burgemeester en wethouders bij de vaststelling heeft aangebracht. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Ingeval van onverwijlde spoed kan, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit treedt in dat geval niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Noordwijkerhout, 17 december 2013.

Naar boven