Logo Noordwijkerhout
Ontwerp uitwerking- /wijzigingsplan Delfweg en ontwerpbesluit hogere grenswaarde, Noordwijkerhout

Ontwerp uitwerkings- /wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat vanaf woensdag 18 december 2013 het “ontwerp uitwerkings- /wijzigingsplan Delfweg” gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. Het “ontwerp uitwerkings- /wijzigingsplan Delfweg” is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0576.UP20130001)

Ligging plangebied en omschrijving plan

In het ontwerp “uitwerkings- /wijzigingsplan Delfweg” wordt in een keer toepassing gegeven aan diverse wijzigingsbevoegdheden en uitwerkingsverplichtingen uit het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Delfweg e.o”.

Een deel van de gronden ten zuidwesten van het bestaande bedrijventerrein Delfweg worden uitgewerkt naar de bestemming “Bedrijf -2”. Deze gronden zijn bestemd voor agrarisch aanverwante, niet-grondgebonden bedrijven tot en met categorie 3.2.

Het perceel ten noorden van Herenweg 418 wordt gewijzigd naar bestemming “bedrijf- uit te werken en vervolgens direct uitgewerkt naar de bestemming “Bedrijf-2”

De gronden ten zuiden van het nieuwe bedrijventerrein, waar de landschappelijke inpassingszone met de greenportwoningen moet komen worden uitgewerkt naar de bestemmingen “Groen”, “Verkeer”, “Wonen-2” en “Water 2”.

De achterste percelen van Herenweg 416 en 416a wordt gewijzigd naar de bestemming “Gemend – uit te werken” en vervolgens direct uitgewerkt naar de bestemmingen “Groen en Water-2”

Hogere grenswaarde

In het uitwerkings- /wijzigingsplan Delfweg wordt de bouw van 30 nieuwe Greenportwoningen mogelijk gemaakt. Deze ontwikkeling is gelegen in de geluidszone van de N206 en de Herenweg. Uit het bij het uitwerkings-/wijzigingsplan behorende akoestische onderzoek dat is opgesteld voor deze locatie is gebleken dat ten gevolge van het wegverkeer op de Herenweg de voorkeursgrenswaarde van 48 dB niet wordt overschreven. Uit de berekeningsresultaten blijkt verder dat de geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeer op de provinciale weg N206 de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wel overschrijdt. Op twee kavels wordt ook de maximaal te ontheffen geluidbelasting van 53 dB overschreden. De bebouwingslijn op de kavels zal aangepast worden, om aan de maximaal te ontheffen geluidsbelasting te voldoen. Dit is de reden dat er hogere grenswaarden kunnen worden verleend. Het ontwerpbesluit en het bijbehorende akoestisch onderzoek kunt u inzien bij de publieksbalie.

Procedure

Vanaf woensdag 18 december tot en met dinsdag 28 januari liggen ontwerp uitwerkings- /wijzigingsplan, ontwerp vaststellingsbesluit, de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden en akoestische onderzoek gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor belanghebbenden gelegenheid om schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp uitwerkings-/wijzigingsplan kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van Noordwijkerhout, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het uitwerkings- /wijzigingsplan deze betrekking heeft.

Tevens kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

Noordwijkerhout, 17 december 2013

Naar boven