Logo Arnhem
Ontwerp omgevingsvergunning eerste fase 26 woningen Blauwe Weide, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om een eerste fase omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van 26 woningen gelegen aan de Waalstraat, Dintelstraat en Geleenstraat te Arnhem met zaaknummer 2013-09-00238. Voor het project is in de eerste fase de activiteit planologische afwijking op grond van 2.12, eerste lid onder a, °3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aangevraagd. De tweede fase ziet op de activiteit bouwen.

Blauwe Weide 3 is de laatste fase van de totale wijk 'De Blauwe Weide' in de herstructureringswijk Presikhaaf 1. In het geldende bestemmingsplan is deze herstructurering opgenomen. In 2012 is er voor hetzelfde aantal woningen een omgevingsvergunning verleend, welke toen anders waren gesitueerd. Van deze vergunning is geen gebruik gemaakt en zal ook ingetrokken worden. In verband met de optimalisering van het plangebied zijn de grondgebonden woningen anders gepositioneerd in het gebied. Aanleiding voor deze optimalisering is de constatering dat deze, voor de verkoop bedoelde woningen, onder de huidige marktomstandigheden erg moeilijk verkoopbaar zijn. Vivare wil de woningen nu in eigen portefeuille houden voor de verhuur. Om de woningen verhuurbaar te maken en rendabel te houden is het eerdere ontwerp aangepast. Het aantal woningen en de kwaliteit van de woningen blijft gehandhaafd en de wijk kan met deze wijziging op korte termijn afgebouwd worden.

Inzien

De ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken ligt vanaf 19 december 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen, Wonen en Leefomgeving (BWL) in het Stadhuis aan de Koningstraat 38 te Arnhem, telefoon 0900-1809 (lokaal tarief).

Voor de inzage van de beschikking kunt u telefonisch een afspraak maken van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00-17.00 uur of op donderdag tot 20.00 uur. Deze bekendmaking, de ruimtelijke onderbouwing en de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende plankaart zijn ook in te zien via onze website http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.OGV847-/NL.IMRO.0202.OGV847-0201/

alsmede via de internetpagina http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.OGV847-0201l.

Zienswijze

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn bij voorkeur schriftelijk een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot het ontwerp omgevingsvergunning indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Arnhem (per adres Postbus 9200, 6800 HA Arnhem), onder vermelding van het betreffende dossiernummer. U kunt uw zienswijze ook mondeling kenbaar maken binnen de bovengenoemde periode. Voor informatie over het ontwerpbesluit en een afspraak voor het kenbaar maken van uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het telefoonnummer 0900-1809. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Arnhem, 18 december 2013

Naar boven