Logo Hoogezand-SappemeerOntwerp Bestemmingsplan Huis voor Cultuur en Bestuur

Inleiding

De gemeente wil een Huis voor Cultuur en Bestuur realiseren. Om hiervoor het planologische kader te bieden en om mee te werken aan de bouwplannen is een bestemmingsplan gemaakt. De ontwikkeling vindt plaats op de huidige locatie van het gemeentehuis en het theater aan de Gorecht-Oost 157 in Hoogezand.

Op 23 oktober 2013 werd het voorontwerp van het bestemmingsplan bekendgemaakt en was het plan onderwerp van inspraak met de bevolking en overleg met diverse instanties. Uit de inspraak en het overleg zijn geen reacties voortgekomen.

Ten opzichte van het voorontwerp is in het ontwerp bestemmingsplan een tweetal wijzigingen aangebracht als gevolg van voortschrijdende inzichten in het bouwontwerp:

  • Het westelijke deel van het gebouw krijgt een extra opbouw ten behoeve van technische installaties. Om deze reden zal de maximaal toegelaten bouwhoogte voor dit deel in het ontwerp plan 14 meter gaan bedragen. In het voorontwerp plan was dit acht meter. Het middengedeelte en het oostelijke deel van het gebouw behouden de toegestane bouwhoogten van respectievelijk 14 en 8 meter die in het voorontwerp waren gegeven;

  • het bouwvlak is enigszins vergroot om de aanleg van een fietsenstalling aan de zuidkant van het gebouw mogelijk te maken.

Inzien plan, toelichting, zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan, met alle bijlagen, kan worden bekeken op www.ruimtelijkeplannen.nl en is bekend onder kenmerk NL.IMRO.0018.BP108HuCuBe-20on of zoek op adres of via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0018.BP108HuCuBe-20on.

Op afspraak kan het plan ook in het gemeentehuis worden ingezien. Ook kan een toelichting op het plan worden verkregen. Via het mailadres stadscentrum@hoogezand-sappemeer.nl kan hiervoor een afspraak worden gemaakt.

Ook kan via stadscentrum@hoogezand-sappemeer.nl een afspraak worden gemaakt voor het indienen van een mondelinge zienswijze. Van het gesprek maakt de gemeente een verslag dat als zienswijze in het dossier wordt gevoegd.

Een schriftelijke zienswijze kan worden ingediend door een brief te sturen naar: gemeenteraad Hoogezand-Sappemeer, postbus 75, 9600 AB Hoogezand.

Let op:

Zienswijzen kunnen alleen worden ingediend in de periode van donderdag 19 december 2013 tot en met woensdag 29 januari 2014 . Wanneer u binnen deze termijn géén zienswijze indient, bent u in principe uitgesloten van vervolgstappen in de procedure.

Vervolg

De gemeenteraad beslist over de vaststelling van het bestemmingsplan en betrekt eventuele zienswijzen bij de besluitvorming.

Hoogezand, 18 december 2013.

Naar boven