Logo Ede
Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld Reparatie Actualisatie Kernen, Ede

Op donderdag 28 november 2013 heeft de gemeenteraad van Ede het ‘Reparatie Actualisatie Kernen’ gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BEZK0002-0301.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 19 december 2013 tot en met woensdag 29 januari 2014 inzien. Vanwege de feestdagen zijn er twee locaties waar de stukken ter visie liggen. De regeling daarvoor is als volgt:

Tot en met 24 december 2013 en vanaf donderdag 2 januari 2014 is het plan in te zien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden . Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Vanaf 27 december 2013 t/m 1 januari 2014 is het plan in te zien bij de balie Publiekszaken in het Raadhuis Publiekszaken aan het Raadhuisplein 3 in Ede. Door de feestdagen heeft de balie Publiekszaken gewijzigde openingstijden. U wordt geadviseerd de website en EdeStad in de gaten te houden.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen . Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

De gemeente Ede heeft voor haar hele grondgebied actuele bestemmingsplannen. Om de bestemmingsplannen actueel te houden werkt de gemeente Ede met (jaarlijkse) herzieningen. Dit is voor het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied al gestart en ook voor de kernen wordt dit opgepakt. Hiermee bereikt de gemeente, dat er steeds een actueel ruimtelijk kader is, waarbij ingespeeld kan worden op ontwikkelingen.

Voordat de herzieningen van bestemmingsplannen van de kernen starten (de zogenaamde bezemronde kernen) wil de gemeente een aantal evidente fouten uit de actualisatieronde met voorrang repareren. Deze reparatie betreft acht percelen die gebundeld worden in het bestemmingsplan ‘Reparatie Actualisatie Kernen’. Het betreft veelal correcties op de verbeeldingen.

De ‘Reparatie Actualisatie Kernen’ betreft de volgende percelen:

  • Beukenlaan 1, 1a, 3 en 5 in Ede

  • Stationsweg 103 / Berkenlaan in Ede

  • Maanderweg 17-19 in Ede

  • Molenstraat 79 in Ede

  • Verlengde Parkweg 96 in Ede

  • Schoolstraat/Tripstraat in Ederveen

  • Brummelweg ongenummerd in Otterlo

  • Kerklaan 17 in Otterlo

Er zijn meer percelen waarop een correctie moet worden aangebracht. Deze percelen worden meegenomen in de eerdergenoemde herzieningen.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Wijzigingen op de verbeelding

Analoge bestemmingsplan Reparatie Actualisatie Kernen Ede, Beukenlaan 1, 1A, 3 en 5

Beukenlaan 3, het bouwvlak is met 4 meter aan de zuidzijde verruimd. (naar aanleiding van een zienswijze)

Wijzigingen op de planregels

De begrippen bouwwerk en hoofdgebouw zijn aangepast aan de huidige standaarden.

Wijzigingen op de toelichting

De toelichting is op een aantal plaatsen ambtshalve redactioneel en tekstueel aangepast en verduidelijkt. Het gaat hierbij om ondergeschikte wijzigingen die niet inhoudelijk van aard zijn.

Voor de exacte wijzigingen wordt verwezen naar het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging(en) van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 18 december 2013

Naar boven