Logo Overijssel
Vaststelling ontwerpaanwijzingsbesluit en voorbereidingsbesluit buitengebied Hardenberg, onderdeel recreatiewoning Kanaalweg West 21A in Bergentheim, Overijssel

Gedeputeerde Staten van Overijssel maken bekend dat zij op 17 december 2013 het ontwerpbesluit hebben vastgesteld tot het geven van een proactieve aanwijzing op grond van artikel 4.2 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) aan de gemeenteraad van Hardenberg voor een gedeelte van het op 1 oktober 2013 vastgestelde bestemmingplan “Buitengebied Hardenberg”.

Doel van de aanwijzing is dat binnen een jaar een bestemmingsplan wordt vastgesteld voor een betreffende onderdeel van het buitengebied van Hardenberg waarbij aan het provinciale belang wordt voldaan. Het gaat om het alsnog toekennen van een recreatieve bestemming aan de bestaande recreatiewoning op het perceel Kanaalweg West 21A (Bergentheim) in het buitengebied van Hardenberg. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Hardenberg’ aan deze recreatiewoning ten onrechte een woonbestemming toegekend.

Verder hebben Gedeputeerde Staten op 17 december 2013 verklaard dat voor het perceel Kanaalweg West 21A (Bergentheim) een bestemmingsplan door de gemeente Hardenberg wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit). Dit voorbereidingsbesluit treedt op 19 december 2013 in werking.

Het ontwerpbesluit proactieve aanwijzing en het voorbereidingsbesluit liggen met ingang van 19 december 2013 voor een periode van 8 weken ter inzage op het Provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle, maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Deze periode loop af op 13 februari 2014. In verband met de kerstvakantie is de standaard periode van 6 weken verlengd met twee weken. Het Provinciehuis is gesloten in de periode van 23 december tot en met 3 januari 2014.

De stukken zullen ook ter inzage liggen op het gemeentehuis van Hardenberg. De besluiten zijn eveneens te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl met de IDN-plan nummers: NL.IMRO.9923.pa2014001-on01 (aanwijzingsbesluit) en NL.IMRO.9923.vbb2013001-va01 (voorbereidingsbesluit).

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid om tegen het ontwerp aanwijzingsbesluit een zienswijze in te dienen. Zienswijzen kunnen naar keuze mondeling of schriftelijk worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen dienen gemotiveerd en ondertekend vóór afloop van de termijn van terinzageligging te worden gestuurd naar Gedeputeerde Staten van Overijssel t.a.v. mw. Drint, eenheid RB, Postbus 10078, 8000 GB in Zwolle. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met het secretariaat van team Realisatie via telefoonnumer 038-499 80 90.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking de dag na de bekendmaking in de Staatscourant. Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

Gedeputeerde Staten voornoemd.

Naar boven