Logo Bladel
Wijzigingsplan ‘Beekherstel Kleine Beerze – Den Heuvel’ (beekdal) Kleine Beerze tussen Heuvel en Hoogcasterseweg te Hoogeloon, Bladel

Burgemeester en wethouders van Bladel maken bekend dat zij gebruik maken van de wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan “Buitengebied Bladel 2010” om de bestemming “Agrarisch” en “Water” aan de westzijde van de Kleine Beerze, gelegen tussen de wegen Heuvel en Hoogcasterseweg te Hoogeloon, te wijzigen in de bestemming “Natuur” en “Water”. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om de loop van de beek te laten meanderen en het beekdal her in te richten. Daarmee worden doelstellingen bereikt op het gebied van de waterkwaliteit en natuurontwikkeling. Het wijzigingsbesluit is genomen op grond van het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en het bepaalde in artikel 3.6 lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening.

Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Het wijzigingsbesluit is ongewijzigd vastgesteld en ligt inclusief alle bijbehorende stukken van 19 december 2013 tot en met 29 januari 2014 ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag van 09.00 tot19.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. U kunt de stukken ook inzien op de website van de gemeente Bladel www.bladel.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan kent het identificatienummer: NL.IMRO.1728.BPG0012kleinebeerz-VAST.

Gedurende de terinzagelegging kan alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tot het indienen van een zienswijze.

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende de terinzagelegging van 19 december 2013 tot en met 29 januari 2014. Het beroepschrift dient u te sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van 30 januari 2014. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State om voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie over dit wijzigingsbesluit kunt u contact opnemen met Peter Stappaerts van de afdeling Ontwikkeling, team Ruimte (telefoon 0497-361636).

Bladel, december 2013

Naar boven