Logo Assen
Vastgesteld wijzigingsplan, hogere grenswaarde en besluit tot verlening omgevingsvergunning voor Landschapsbeheer Het Witterveld te Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken de volgende besluiten bekend:

  • een wijzigingsplan met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.99WP20121002D-C001 (ex artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening en artikel 15 lid 3 van de regels van het bestemmingsplan “Buitengebied, Herziening artikel 30 WRO), vastgesteld op 12 december 2013;

  • een omgevingsvergunning (ex artikel 2.11 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdelen ‘bouwen’ en ‘milieu’;

  • en een vastgestelde hogere waarde industrielawaai.

De besluiten zijn niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbesluiten die in september jl. ter inzage hebben gelegen. Ook zijn er geen zienswijzen ingediend.

Stukken inzien

Deze stukken liggen met ingang van vrijdag 20 december 2013, gedurende zes weken, tijdens de gebruikelijke openingstijden, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via een link op www.assen.nl .

Inhoud

Voor het plangebied geldt het bestemmingsplan “Buitengebied, Herziening artikel 30 WRO”. Het betreffende perceel had de bestemming “Jonge veld- en veenontginningen”. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het wijzigen van deze bestemming naar “Grondgebonden agrarische bedrijven”.

Het wijzigingsplan maakt een beheerboerderij met beheerderswoning voor het natuurgebied Witterveld planologisch mogelijk. De initiatiefnemers verzorgen al jaren met hun schaapskudde het beheer en onderhoud van het Witterveld. Door in de directe nabijheid het bedrijf met beheerderswoning te bouwen, kan de functionele relatie tussen het bedrijf en Witterveld versterkt worden.

Inhoud besluit hogere waarde

Dit besluit heeft betrekking op de vastgestelde hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, volgens het bepaalde in de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder.

Met het wijzigingsplan wordt de bouw van een bedrijfswoning mogelijk gemaakt. De nieuwe bedrijfswoning ligt net buiten de 55 dB(A) contour van het TT-circuit, maar wel binnen de 50 dB(A) contour. Het treffen van bronmaatregelen aan het circuit en/of overdrachtsmaatregelen (bijv. geluidswal/-schermen) ten behoeve van het oprichten van één bedrijfswoning is o.a. financieel niet doelmatig. Daarom is voor de bedrijfswoning de waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege industrielawaai vastgesteld op 55 dB.

Coördinatieregeling

Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van onderhavig initiatief, geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • diegenen die tijdig hun zienswijzen bij het college van Burgemeester en Wethouder van de gemeente Assen naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij het college van Burgemeester en Wethouder naar voren hebben gebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan, de hogere waarde en de omgevingsvergunning, treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven