Vergunningaanvraag Naturalis Biodiversity Center te Leiden voor tentoonstelling genetisch gemodificeerde organismen in gesloten systeem, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Kennisgeving Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer

Beschikking op de vergunningaanvraag van Naturalis Biodiversity Center te Leiden voor een tentoonstelling van genetisch gemodificeerde organismen in een gesloten systeem

Vergunningaanvraag Naturalis Biodiversity Center

Op 10 december 2013 is door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu vergunning verleend op de aanvraag met kenmerk GGO IM-L 13-001 aan Naturalis Biodiversity Center te Leiden voor de introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen krachtens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer.

Op 10 juni 2013 had Naturalis Biodiversity Center een daartoe strekkende aanvraag ingediend. De aanvraag heeft betrekking op een tentoonstelling van genetisch gemodificeerde fluorescerende magnetotactische bacteriën in een gesloten systeem. De tentoonstelling is voorgenomen plaats te vinden in de gemeente Leiden.

Procedure

Voor de behandeling van de aanvraag van Naturalis Biodiversity Center is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure doorlopen, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Vanaf 25 oktober 2013 is de ontwerpbeschikking ter inzage gelegd en konden tot en met 5 december 2013 mondelinge of schriftelijke zienswijzen worden ingediend. In deze periode zijn schriftelijke zienswijzen ingediend. De ingebrachte zienswijzen hebben niet geleid tot wijzigingen in de vergunning.

Inzage beschikking

De beschikking en de overige relevante stukken liggen vanaf 19 december 2013 op werkdagen ter inzage bij het Ministerie van IenM, Informatiecentrum, Plesmanweg 1-6 te Den Haag. De stukken kunnen daar ingezien worden van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur na afspraak via telefoon of e-mail (telefoon 070 – 456 62 50, e-mailadres: secretariaat.venr@minienm.nl). De bezoeker dient zich te melden bij de receptie. Deze kennisgeving, de beschikking en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina: http://www.ggo-vergunningverlening.nl .

Beroep

Belanghebbenden kunnen tot en met 30 januari 2014 beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen. Het beroepschrift moet van een handtekening, datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen deze beschikking beroep aantekent.

De beschikking treedt na afloop van de beroepstermijn in werking tenzij vóór deze datum een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een beroep of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070 – 426 44 26.

Naar boven