Logo Alphen aan den Rijn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Alphen Zuid, Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 28 november 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Alphen Zuid’, inclusief bijbehorende bestanden, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied ziet op polders Steekt (ten zuiden van de N11) en Zaanse Rietveld. Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt daarmee aan de westzijde begrensd door de gemeentegrens met de gemeente Rijnwoude, aan de noordzijde door de Rijksweg N11, aan de oostzijde door de gemeentegrens met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en aan de zuidzijde door de gemeentegrens met de gemeente Boskoop.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan is een plan waarin de ontwikkeling en het beheer van het gebied helder geregeld zijn. Er is echter ruimte gelaten voor ontwikkelingen, waarbij de Structuurvisie Buitengebied als basis heeft gediend. Er is gekozen voor een systematiek van meerdere verzamelbestemmingen, waarbij de verschillende polders met hun waarden en karakteristieken leidend is. Vanuit de Structuurvisie Buitengebied heeft elk van de polders een eigen ontwikkelingsmogelijkheid, die tot uitdrukking is gebracht in de verzamelbestemmingen.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd. Er zijn wijzigingen aangebracht naar aanleiding van ingediende zienswijzen. Daarnaast hebben ambtshalve wijzigingen (tekstuele en technische aanpassingen) plaatsgevonden. Naar aanleiding van de behandeling van het bestemmingsplan in de raadscommissie van 7 november hebben eveneens enkele wijzigingen plaatsgevonden. In de lijst van wijzigingen, die onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit, is aangegeven om welke punten het in de verbeelding, de inventarisatiekaart, regels en toelichting het gaat. Voor een compleet overzicht verwijzen wij u dan ook naar het raadsbesluit.

Ter inzage

Iedereen kan het bestemmingsplan Buitengebied Alphen Zuid, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B087buitengebalpzd-0003 inclusief bijbehorende bestanden, van 19 december 2013 tot en met 29 januari 2014, gedurende zes weken, inzien bij:

  • de informatiebalie in het stadhuis, met uitzondering van de periode van 20 december tot 3 januari 2014;

  • Openbare bibliotheek, filiaal Centrum, Aarplein 5. Kijk voor openingstijden op www.bibliotheekrijnenvenen.nl onder het kopje Over ons/Vestigingen en openingstijden.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Gemeente/publicaties/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende, die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Indien u nog vragen nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw G.J. Faken-Oudekerk, via 0172 – 46 56 81 of per email bestemmingsplanbuitengebied@alphenaandenrijn.nl.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 18 december 2013

Naar boven