Logo Weststellingwerf
Ontwerp bestemmingsplan Sonnegaweg 3 Sonnega, Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Sonnegaweg 3 Sonnega met ingang van donderdag 14 februari 2013 gedurende een termijn van zes weken in het Publiekscentrum in het gemeentehuis Griffioenpark 1 te Wolvega, voor een ieder ter inzage ligt. Het ontwerp bestemmingsplan is ook via de websites www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Dit bestemmingsplan voorziet in een viertal nieuwe bouwkavels voor woningbouw op en rondom perceel Sonnegaweg 3 te Sonnega. Op een aantal van deze kavels mogen pas woningen gebouwd worden zodra sloop heeft plaatsgevonden van voormalig agrarische bedrijfsbebouwing. Een specificatie van de te slopen bebouwing is opgenomen in het bestemmingsplan. Behalve het perceel Sonnegaweg 3 te Sonnega behoren ook de weilanden aan weerszijden van dit perceel tot het plangebied. De woonkavels Sonnegaweg 1 en 5 te Sonnega behoren niet meer tot het plangebied en zorgen voor de zijdelingse begrenzing.

Het ontwerp bestemmingsplan kan gedurende de voornoemde termijn van zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn zienswijze over het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 140561 en dan vragen naar de heer R.H. Roemeling.

N.B. In de regel vervalt de mogelijkheid om beroep in te dienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan, indien niet een zienswijze wordt ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan.

Naar boven