Logo Lingewaal
Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’, Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaal in zijn vergadering van 17 oktober 2013 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

In het bestemmingsplan zijn alle bedrijventerreinen binnen de gemeente opgenomen, met uitzondering van het bedrijventerrein ‘De Oven’. Bedrijven die zijn gelegen in het buitengebied maken geen deel uit van bedrijventerreinen en zijn daarom niet in dit bestemmingsplan opgenomen.

Inhoud van het bestemmingsplan

De bestaande bestemmingsplannen zijn deels verouderd en verschillen onderling in systematiek.

Het nieuwe bestemmingsplan is conserverend, legt de bestaande (vergunde) situaties vast en maakt bij recht geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Een uitzondering zijn enkele kleinschalige ontwikkelingen met geringe ruimtelijke impact: zie alinea ‘wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan’. Tevens zijn in de regels beperkt algemeen geldende flexibiliteitregels opgenomen voor de bedrijventerreinen.

De gemeenteraad heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat de kosten op andere wijze gedekt zijn.

Uitzondering voor bedrijventerrein ‘De Koornwaard’

Een uitzondering voor het toestaan van nieuwe ontwikkelingen is gemaakt voor het bedrijventerrein ‘De Koornwaard’. Reden hiervoor is dat de gemeente al enkele jaren met de exploitant van dit bedrijventerrein in overleg is over een nieuw bestemmingsplan.

Voor dit bedrijventerrein heeft de gemeente Lingewaal een afzonderlijke regeling opgesteld die uitgaat van maatwerk. Dit betekent beperkt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen in ruil voor versterking van de ruimtelijke kwaliteit voor de omgeving.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen zijn weergegeven in de ‘Nota van zienswijzen & technische aanpassingen’ die als bijlage bij het bestemmingsplan is opgenomen.

Een van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is dat in de toelichting in paragraaf 5.1 en 5.2 is beschreven in hoeverre sprake is van ‘nieuwe’ ontwikkelingen. Het gaat om ontwikkelingen met geringe ruimtelijke impact. Het beschrijven van de ontwikkelingen is een wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Hiertegen kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Wanneer ligt het plan ter inzage?

Het besluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van donderdag 19 december 2013 tot en met woensdag 29 januari 2014 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Asperen tijdens openingstijden. U kunt buiten de openingstijden terecht na het maken van een afspraak. Bel hiervoor met (0345) 634 000.

Ook kunt u het bestemmingsplan gedurende deze termijn bekijken op de gemeentelijke website

www.lingewaal.nl (actueel / plannen en projecten) en via www.ruimtelijkeplannen.nl

(Bestemmingsplannen / Criteria / Gelderland / Lingewaal).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend. Dit beroepschrift kan ingediend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Wanneer treedt het plan in werking?

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn.

Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven