Logo Ede
Kennisgeving voorbereiden Milieueffectrapportage ten behoeve van het bestemmingsplan Sportvelden te Otterlo, Ede

Vanaf 14 februari tot en met 27 maart 2013 ligt de Notitie reikwijdte en detailniveau Milieueffectrapport Sportvelden te Otterlo voor iedereen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De notitie is ook in te zien via: www.ede.nl/bestemmingsplannen.

Milieueffectrapportage Sportvelden te Otterlo

De gemeente Ede is een bestemmingsplan aan het voorbereiden om de aanleg van het sportpark Kastanjebos mogelijk te maken. Deze ontwikkeling noodzaakt tot het maken van een passende beoordeling omdat significante effecten op het Natura 2000 – gebied De Veluwe niet uitgesloten kunnen worden. Hierdoor is ingevolge de Wet milieubeheer een milieueffectrapportage noodzakelijk.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Als voorbereiding van de milieueffectrapportage heeft de gemeente een Notitie reikwijdte en detailniveau opgesteld. In dit document wordt globaal beschreven voor welke activiteiten een MER moet worden opgesteld en op welke wijze en tot welk detailniveau de milieueffecten van deze onderwerpen zullen worden beschreven.

Raadpleging bestuursorganen en Commissie voor de m.e.r.

Voorafgaand aan het opstellen van een MER is het verplicht om een raadplegingsronde te houden.

De bestuursorganen die bij de besluitvorming over het bestemmingsplan betrokken zijn, worden in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen.

Daarnaast wordt door middel van deze kennisgeving een ieder binnen de genoemde termijn (binnen zes weken na de dag waarop de Notitie ter inzage is gelegd) in de gelegenheid gesteld schriftelijk of mondeling een zienswijze over het voornemen en de notitie naar voren te brengen.

Rekening houdend met de Notitie reikwijdte en detailniveau en de ingekomen reacties zal het MER daarna worden opgesteld.

Reactie

Tijdens de eerdergenoemde periode kan een ieder een schriftelijke reactie over het voornemen en de notitie sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische reactie, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw reactie mondeling door te geven belt u de heer M.P. Riemersma, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 680 869.

Naar boven