Logo Oude IJsselstreek
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Ulft – Vogelbuurt 2012’, Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend dat de gemeenteraad op 31 januari 2013 het bestemmingsplan ‘Ulft – Vogelbuurt 2012’, met identificatiecode NL.IMRO.1509.BP000096-VA01, gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied Vogelbuurt, een woonwijk, ligt in het noordwestelijke deel van de kern Ulft. Het plangebied wordt ruwweg ingesloten door de Merellaan/ deel Nachtegaallaan en de Hogeweg (oost en noordzijde), Vogelenzangweg (noordwestzijde), Oerseveld (westzijde) en de Parkietstraat (zuidzijde). Ook de locaties Nachtegaallaan 1 t/m 15 en de Eksterstraat 18a behoren tot het plangebied.

Inhoud plan

Voorliggend bestemmingsplan heeft gedeeltelijk een consoliderend karakter, waarbij de huidige ruimtelijke situatie juridisch-planologisch is vastgelegd. Het betreft hier de delen van de wijk, waar de bestaande woningen worden gerenoveerd. Binnen andere delen van de Vogelbuurt is een herstructureringsopgave voorzien door sloop en vervangende nieuwbouw, waarbij woningen op andere locaties worden teruggebouwd. Nu de herstructurering ver genoeg is uitgewerkt, is deze dan ook direct in dit bestemmingsplan opgenomen. Daarnaast wordt in dit bestemmingsplan een klein gedeelte van de Vogelbuurt, dat eerder al was bestemd in het bestemmingsplan Ulft Noord West (vastgesteld in april 2011), opnieuw meegenomen. De reden hiervoor is dat in dit eerdere plan van enkele foutjes en nieuwe inzichten is gebleken. Het gaat hier bijvoorbeeld om de locatie Kringloopwinkel (Eksterstraat 18a) en de buurt Kwartellaan/ Mezenpad.

Ambtshalve wijzigingen

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Het gaat om wijzigingen n.a.v. enkele ambtshalve wijzigingen. Deze ambtshalve wijzigingen zien op kleine aanpassingen in de regels en de plankaart.

De ambtshalve wijzigingen zijn in bijlage 13 van de plantoelichting te lezen.

Inzage

Het bestemmingsplan ‘Ulft – Vogelbuurt 2012’ ligt van 14 februari 2013 tot en met 27 maart 2013 voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm te raadplegen op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Beroep

Tijdens de periode van de terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt inwerking op 28 maart 2013, tenzij in de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking, voordat op dat verzoek om voorlopige voorzien is beslist.

Naar boven