Logo Vaals
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Selzerbeek’, Vaals

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vaals maakt bekend dat de gemeenteraad op 28 oktober 2013 het bestemmingsplan “Selzerbeek” gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten om geen exploitatieplan ex. artikel 6.12 lid 1 Wro vast te stellen.

Plangebied:

Het plangebied, gelegen aan de noordrand van Vaals, betreft het gebied tussen de Selzerbeek en de woongebieden van de kern Vaals, voornamelijk in gebruik als bedrijventerein. Het plangebied voor het bestemmingsplan ‘Selzerbeek’ omvat in grote lijnen de percelen gelegen aan weerszijden van Selzerbeeklaan en Sneeuwberglaan.

Wijzigingen:

De wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten aanzien van ontwerp-bestemmingsplan hebben betrekking op:

  • Het doorvoeren van ondergeschikte redactionele en tekstuele wijzigingen in de toelichting;

  • Aanpassing van regels en verbeelding naar aanleiding van gegrond verklaarde zienswijzen en

  • Ambtshalve wijzigingen.

De ambtshalve wijzigingen hebben betrekking op:

  • Het bestemmen van Selzerbeeklaan 4 tot “Bedrijfsdoeleinden”.

  • Het wijzigen van de definitie onzelfstandige woning/wooneenheid (artikel 1:61 ontwerpbestemmingsplan).

  • Het toestaan van horeca als ondergeschikte functie binnen de bestemming “Gemend”;

  • Het aanpassen van de maatvoering en bouwvlak ter plaatse van het voormalig Von Clermontpark (gedeeltelijk);

  • Digitale verbeelding is aangepast conform analoge ontwerp-verbeelding ter plaatse van het Opel Hekkert terrein.

Inzage:

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf vrijdag 13 december 2013 voor de duur van 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 – 12:00 uur. Op andere dan genoemde tijden kan inzage plaatsvinden op afspraak met de afdeling Ruimte cluster VROM. Tevens kunt u de bescheiden raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep:

Belanghebbenden kunnen binnen bovengenoemde termijn van 6 weken beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit recht komt toe aan degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad. Voor zover het wijzigingen betreft, die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht, kan eenieder beroep instellen. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrecht- spraak van de Raad van State.

Naar boven