Besluit Ministerie van Defensie, Marinekazerne Erfprins te Den Helder, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend. Bij besluit van 10 december 2013, nr. RWS-2013/61365, is aan het Ministerie van Defensie een vergunning verleend op grond van de Waterwet. Het betreft een vergunning voor het brengen van stoffen, afkomstig van schietoefeningen vanaf Marinekazerne Erfprins te Den Helder, in de Noordzee. Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

Terinzagelegging

Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 20 december 2013 tot en met 31 januari 2014 ter inzage bij:

  • a. Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, afdeling Vergunningverlening, Toekanweg 7 te Haarlem, tijdens kantooruren, alwaar desgewenst een mondelinge toelichting op de stukken kan worden verkregen;

  • b. Stadhuis Gemeente Den Helder, F. Bijlweg 20 te Den Helder, van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Voor nadere inlichtingen kan men zich telefonisch wenden tot de afdeling Vergunningverlening: 06 – 29 11 68 75.

Inwerkingtreding besluit, beroep en voorlopige voorziening

De vergunning treedt in werking één dag na bekendmaking.

Tegen bovengenoemd besluit kan tot en met 31 januari 2014 beroep bij de Rechtbank sector Bestuursrechtspraak worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp;

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht en

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp.

Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden ingediend bij de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft.

Indiening kan ook via de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Tevens kan bij de rechtbank een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, M. Nauta

Naar boven