Aanvraag van Boskalis B.V. te Rotterdam om een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

Ontgrondingenwet

Besluit

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om positief te beschikken op de aanvraag van Boskalis B.V. te Rotterdam om een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet.

De aanvraag betreft het winnen van 20.000.000 m3 zand in de vaargeul Amsterdam – Lemmer in het Markermeer. Daarnaast zal circa 10.000.000 m3 niet-bruikbare baggerspecie uit de vaargeul, dat tijdens de zandwinning wordt opgebaggerd, weer in de vaargeul worden teruggebracht.

De ontwerpbeschikking heeft vanaf 24 oktober 2013 tot en met 4 december 2013 ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ontvangen.

Terinzagelegging

De beschikking, alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 19 december 2013 tot en met 29 januari 2014 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Zuiderwagenplein 2 te Lelystad;

  • gemeente Lelystad, Maerlant 1-9 te Lelystad.

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit kan binnen de bovengenoemde termijn beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van de beschikking, waarop het verzoek is gericht, in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat de beschikking heeft afgegeven en, zo mogelijk, de datum en het kenmerk van de beschikking;

  • d. de gronden van het beroep.

Indiening van het beroep kan ook via de site: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht .

Indien het beroep in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling van het beroep noodzakelijk is, dient de indiener zorg te dragen voor een vertaling.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met mevrouw L. Snitsevorg van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, telefoon 06 – 11 53 97 51.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd Vergunningverlening en Handhaving, J.A. van der Werf

Naar boven