Logo Oss
Vaststelling ‘Wijziging 9 bestemmingsplan Buitengebied’, gemeente Oss

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het college van Oss op 29 januari 2013 het wijzigingsplan ‘Wijziging 9 bestemmingsplan Buitengebied’ heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het ontwerp van het wijzigingsplan maakt de vergroting van het bouwblok van 0,90 hectare naar 1,5 hectare juridisch mogelijk. Hierdoor kan het bedrijf voldoen aan het Besluit ammoniakemissie huisvesting veehouderij. Het plangebied bestaat uit het perceel Lutterstraat 4 in Lithoijen.

Welke stukken kunt u inzien?

U kunt vanaf donderdag 14 februari 2013 tot en met woensdag 27 maart 2013 de volgende stukken inzien:

  • het besluit van burgemeester en wethouders over het wijzigingsplan

  • het wijzigingsplan

  • de bijlagen bij het wijzigingsplan

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt de stukken inzien:

  • op de gemeentelijke website www.oss.nl/bestemmingsplannen;

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het wijzigingsplan?

Bent u het niet eens met het wijzigingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van donderdag 14 februari 2013 tot en met woensdag 27 maart 2013.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • belang hebt bij het wijzigingsplan, én

  • gereageerd hebt op het ontwerpwijzigingsplan. Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u toch beroep instellen. U moet dan aantonen dat u redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Stelt u uiterlijk 27 maart 2013 beroep in? Dan kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzitter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.

De Voorzitter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorzien te vragen. Op de site www.raadvanstate.nl leest u hoeveel u moet betalen en hoe u dit doet.

Wanneer treedt het wijzigingsplan in werking?

Het wijzigingsplan treedt in werking op 28 maart 2013. Maar treedt later in werking als er iemand vóór 28 maart 2013 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzitter.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Belt u dan met mevrouw Van Rossem, via telefoonnummer [0412] 62 99 11.

Naar boven