Kennisgeving besluit in het kader van het project A12 Ede-Grijsoord, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen.

Welke besluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A12 Ede-Grijsoord is onderstaand besluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet jo. afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

  • besluit van Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken tot verlening van ontheffing als bedoeld in artikel 75 van de Flora- en faunawet.

Het ontwerpbesluit heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Op het ontwerp zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Van woensdag 18 december 2013 tot en met woensdag 29 januari 2014 ligt het besluit ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken inclusief de aanvraag.

U kunt de betreffende stukken tijdens de gebruikelijke openingsuren inzien bij:

  • Ministerie van Economische Zaken, Servicecentrum, Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag;

  • Rijkswaterstaat Dienst Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66, Arnhem.

Wilt u buiten de reguliere openingstijden en buiten bovengenoemde periode de stukken inzien, dan kunt u hiervoor telefonisch een afspraak maken.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen van donderdag 19 december 2013 tot en met woensdag 29 januari 2014 beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door het indienen van een beroepschrift.

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • a) uw naam en adres;

  • b) de dagtekening;

  • c) een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d) de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Stuur uw beroepschrift en zo mogelijk een afschrift van het besluit, waartegen uw beroep is gericht onder vermelding van ‘A12 Ede-Wageningen besluit Flora-en Faunawetontheffing’ naar:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beslist in enige instantie over ingestelde beroepen.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd “pro forma” beroepschrift niet mogelijk is. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Hoe kunt de werking van het besluit laten schorsen?

Het besluit treedt terstond na haar bekendmaking in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van een besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven