Regeling van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van 11 december 2013, nr. 2013-0000755531, tot wijziging van de bijlagen II en IV bij het Besluit beheer sociale-huursector

De Minister voor Wonen en Rijksdienst,

Gelet op de artikelen 26, derde lid, 29 en artikel 39a, tweede lid,van het Besluit beheer sociale-huursector;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit beheer sociale-huursector wordt als volgt gewijzigd:

A

Bijlage II wordt vervangen door bijlage II die is opgenomen in bijlage I bij deze regeling.

B

Bijlage IV wordt vervangen door bijlage IV die is opgenomen in bijlage II bij deze regeling.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting en de bijlagen in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 11 december 2013

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok.

TOELICHTING

Een toegelaten instelling dient, op grond van artikel 26, derde lid, van het Besluit beheer sociale-huursector, van haarzelf en van haar verbindingen met andere rechtspersonen en vennootschappen als bedoeld in artikel 2a van dat Besluit, voor zover deze verbindingen betrekking hebben op onroerende zaken, jaarlijks een overzicht met verantwoordingsgegevens over het verslagjaar op te stellen. Dit overzicht wordt ingericht overeenkomstig bijlage II bij dat besluit. Jaarlijks wordt deze bijlage geactualiseerd.

Bijlage II bij het Besluit beheer sociale-huursector is bij deze regeling als volgt gewijzigd:

  • Door de herziene richtlijn RJ645 is in 2012 een aantal wijzigingen aangebracht in deze bijlage bij het Besluit beheer sociale-huursector voor de opvraag over verslagjaar 2012.

  • Bij die wijziging was nog niet meegenomen het omzetten naar het functionele model van de winst- en verliesrekening met aanvullend dientengevolge wijzigingen van een aantal op de winst- en verliesrekening betrekking hebbende aanvullende vragen. Deze wijziging is nu wel opgenomen in bijlage II voor de gegevensopvraag over het jaar 2013.

  • Daarnaast is een verantwoording van de directe kasstromen over het verslagjaar opgenomen.

  • Er zijn actualisaties doorgevoerd op grond van de voor 2013 vastgestelde huurgrenzen en inkomensgrenzen.

  • Voorts zijn aanpassingen doorgevoerd als gevolg van een wijziging van de Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting en de nieuwe verkoopregels, die met de circulaire MG 2013-02 van kracht zijn geworden.

Bijlage IV is gewijzigd ten gevolge van de inwerkingtreding van de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector.

De aanpassingen zorgen niet voor een extra administratieve last bij corporaties.

De gegevens die in de bijlagen opgevraagd worden betreffen het boekjaar 2013 en moeten voor 1 juli 2014 worden aangeleverd. Om de toegelaten instellingen de kans te geven zich op de wijzigingen voor te bereiden, dienen ze zo spoedig mogelijk zekerheid te hebben over de gegevens die ze moeten aanleveren. Daarom is afgeweken van de vaste verandermomenten. Dit levert voor de sector geen problemen op.

De Minister voor Wonen en Rijksdienst, S.A. Blok.

BIJLAGE I BIJ DE REGELING VAN DE MINISTER VOOR WONEN EN RIJKSDIENST VAN 11 DECEMBER 2013, NR. 2013-0000755531, TOT WIJZIGING VAN DE BIJLAGEN II EN IV BIJ HET BESLUIT BEHEER SOCIALE-HUURSECTOR

Bijlage II bij artikel 26, vijfde lid, van het Besluit beheer sociale-huursector dVi (de Verantwoordingsinformatie) verslagjaar 2013

GEGEVENSOPVRAGING SOLVABILITEITSOORDEEL CFV

BIJLAGE II BIJ DE REGELING VAN DE MINISTER VOOR WONEN EN RIJKSDIENST VAN 11 DECEMBER 2013, NR. 2013-0000755531, TOT WIJZIGING VAN DE BIJLAGEN II EN IV BIJ HET BESLUIT BEHEER SOCIALE-HUURSECTOR

Bijlage IV bij artikel 39a, eerste lid, van het Besluit beheer sociale-huursector

Naar boven