Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 6 december 2013, nr. DSO/OO-326/13, tot wijziging van het Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 1 juli 2013, nr. DSO/OO-201/13, tot vaststelling van een subsidieplafond en beleidsregels voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Subsidieplafonds 2014 NFP II, NICHE II en MSP II en wijziging beleidsregels MSP II en NICHE II)

De Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Gelet op de artikelen 6, 7 en 10 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken;

Gelet op de artikelen 6.4 en 6.5 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006;

Besluiten:

ARTIKEL I

Het besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 1 juli 2013, nr. DSO/OO-201/13, tot vaststelling van een subsidieplafond en beleidsregels voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006, Beleidsregels en subsidieplafond voor het Netherlands Fellowships Programme II (NFP II), het MENA (Middel-East North-Africa) Scholarship Programme II (MSP II), het MSP Syrië programma en het Netherlands Initiative for Capacity Development in Higher Education II (NICHE II)1 wordt als volgt gewijzigd:

A

Bijlage 2 bij het besluit wordt als volgt gewijzigd:

1. In de paragraaf Doelstelling wordt ‘vier’ vervangen door: vijf.

2. In de paragraaf Vraagidentificatie en doelgroep wordt de zinsnede ’30 jaar – 45 jaar’ vervangen door ‘tot 45 jaar’ en wordt aan het slot aan de genoemde vakgebieden toegevoegd: democratische transitie.

B

In de Annex: landenlijst NICHE bij Bijlage 4 bij het besluit wordt onder vernummering van het vierde tot en met het vijftiende land tot het vijfde tot en met het zestiende land de vermelding van een land ingevoegd, luidende:

  • 4. Birma/Myanmar.

ARTIKEL II

Voor subsidieverlening op grond van de artikelen 6.4 en 6.5 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 geldt voor de periode van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 een gezamenlijk subsidieplafond van € 61 miljoen voor het Netherlands Fellowships Programme II (NFP II) en het Netherlands Initiative for Capacity Development in Higher Education (NICHE II) en een subsidieplafond van € 1 miljoen voor het MENA (Middle-East North Africa) Scholarship Programme II (MSP II).

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens dezen: de plv. Directeur-Generaal Internationale Samenwerking, A.C.C. Rebergen.

Naar boven