Logo Baarn
Verlening ontwerpomgevingsvergunning watertoren Sophialaan 31, Baarn

Het college van burgemeester en wethouders van Baarn maakt bekend dat ze het voornemen heeft om met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning te verlenen voor:

  • het realiseren van een woning in de watertoren;

  • het afwijken van het bestemmingsplan ‘Amaliapark – Transvaal’ met een goede ruimtelijke onderbouwing;

  • het wijzigen van een monument;

  • het vellen of doen vellen van een houtopstand;

  • het uitvoeren van een werk of werkzaamheid (het aanleggen van een inrit)

op het perceel kadastraal bekend Baarn, sectie K, nummer 1969 en plaatselijk bekend Sophialaan 31 te Baarn.

Het bouwplan is strijdig met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Amaliapark – Transvaal’ waar de bestemming “Bedrijf – Nut” is opgelegd. Het realiseren van een woning is met deze bestemming in strijd. Omdat het bouwplan strijdig is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, is de aanvraag tevens een verzoek om van het bestemmingsplan af te wijken. Afwijken kan alleen met toepassing van art. 2.12 lid 1 sub a3 van de Wabo. Het college is in dit geval voornemens om mee te werken aan het afwijken van het bestemmingsplan. De gemeenteraad heeft op 25 september 2013 een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 Wabo. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit inclusief de daarbij behorende stukken gedurende zes weken ter inzage ligt, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over de aanvraag voor de omgevingsvergunning neemt.

Wilt u een zienswijze indienen?

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ligt samen met de aanvraag en de ruimtelijke onderbouwing ter inzage van vrijdag 13 december 2013 t/m donderdag 23 januari 2014.

U kunt de stukken op de volgende manieren inzien:

  • op het gemeentehuis bij de balie Frontoffice (maandag t/m vrijdag tussen 9.00u en 12.00u en ‘s middags alleen op afspraak)

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning indienen bij Burgemeester en Wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA, Baarn.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak om een mondeling zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Aberson-Vlassenrood via telefoonnummer 035 – 54 81 896.

Naar boven