Logo Nieuwkoop
Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Langeraar-Oost en landgoed, Nieuwkoop

Burgemeester en wethouders delen ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening mee dat zij het voornemen hebben een bestemmingsplan voor te bereiden ten behoeve van woningbouw voor de locatie Langeraar-Oost en het naastgelegen landgoed in Langeraar. In deze fase van de voorbereiding liggen er nog geen stukken ter inzage, kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen.

Te zijner tijd zal een ontwerp van het bestemmingsplan worden gepubliceerd en ter inzage gelegd. Dan wordt iedereen in de gelegenheid gesteld te reageren op het plan.

Ter voorbereiding gaat het college van burgemeester en wethouders, op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening, een anterieure overeenkomst aan met de initiatiefnemer van het landgoed. In de overeenkomst zijn de voorwaarden geregeld waaronder de gemeente Nieuwkoop bereid is mee te werken aan een bestemmingsplanherziening.

De zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst zal te zijner tijd gedurende 2 weken voor een ieder ter inzage worden gelegd bij de publiekswinkel in het gemeentehuis te Nieuwveen. U kunt hiertegen geen zienswijzen indienen.

Nieuwkoop, 9 december 2013

Naar boven