Logo Weststellingwerf
Vaststelling bestemmingsplan Ter Idzard – woningbouwlocatie Hamersweg, Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 4 februari 2013 het bestemmingsplan Ter Idzard – woningbouwlocatie Hamersweg heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel aan de Idzardaweg 76 en een perceel aan de westzijde van de Hamersweg te Ter Idzard. Beide percelen krijgen de bestemming woongebied. Op het perceel aan de Hamersweg is tevens voorzien in de bestemmingen groen en water.

De wijzigingen

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op het volgende:

  • De bestemming van het zuidelijk deel (fase 2) van het plangebied (met uitzondering van de watergang) is aangepast in de bestemming ‘Agrarisch’ en voorzien van wijzigingsbevoegdheden. Op grond van deze wijzigingsbevoegdheden kan de bestemming ‘Agrarisch” gewijzigd worden in de bestemmingen ‘Groen’ (ten behoeve van de aanleg van een beplantingsstrook aan de west- en zuidzijde), ‘Woongebied’ (ten behoeve van de bouw van 3 woningen) en ‘Leiding – Leidingstrook’ (ten behoeve van een leidingenstrook). Van deze wijzigingsbevoegdheid kan onder voorwaarden gebruik worden gemaakt.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 14 februari 2013 gedurende een termijn van zes weken in het Publiekscentrum in het gemeentehuis Griffioenpark 1 te Wolvega, voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan is tevens via de website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen te raadplegen.

Hoe kunt u beroep instellen?

Beroep tegen de vaststelling kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. In dit geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven