Logo Kapelle
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Kapelle-Biezelinge 4e herziening’ en gecoördineerd ontwerpbesluit omgevingsvergunning, voor de bouw van vier woningen aan Jip en Janneke, Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken ingevolge artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Awb bekend dat met ingang van donderdag 12 december 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1. een ontwerpbestemmingsplan ‘Kapelle-Biezelinge 4e herziening’;

  • 2. een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de bouw van vier woningen aan Jip en Janneke te Kapelle.

Plangebied

Het plangebied omvat een deel van het kadastrale perceel Kapelle, sectie O, nummer 814, gelegen aan Jip en Janneke te Kapelle.

Hoofdlijnen van het plan

In het geldende bestemmingsplan Kapelle-Biezelinge is het perceel bestemd voor de bouw van woningen met de bouwaanduiding ‘twee aaneen’ (tae). De ontwikkelaar, RWS projecten bv, heeft een bouwplan ingediend voor de bouw van vier aaneen gebouwde woningen. Dit bouwplan past niet binnen deze bouwaanduiding en het overschrijd het bouwvlak aan de noordkant. Het bestemmingsplan maakt de bouw van de vier woningen mogelijk.

Coördinatieregeling

De gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning gebeurt op grond van de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. De bovengenoemde besluiten worden gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders besluit over de omgevingsvergunning.

Het plan inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning met bijlagen inzien bij het Servicecentrum Kapelle op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.kapelle.nl > Inwoner > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het ontwerp wijzigingsplan, met code NL.IMRO.0678.kapbiezHZ004-OW01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeente Kapelle, Postbus 79, 4420 AC te Kapelle. Maak daarbij duidelijk kenbaar tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt (bestemmingsplan of omgevingsvergunning). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0113. Voor burgers bestaat er ook de mogelijkheid om digitaal een zienswijze in te dienen. Kijk hiervoor op www.kapelle.nl > Mijn Kapelle > Formulieren. U dient dan wel over een DigiD te beschikken. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, wordt deze ter behandeling voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de omgevingsvergunning wordt genomen door het college van Burgemeester en wethouders.

Kapelle, 11 december 2013

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven