Logo Zuidplas
Voornemen voorbereiding bestemmingsplan ‘Westringdijk 2’ te Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuidplas

Burgemeester en wethouders geven er op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van, dat zij het voornemen hebben om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied (grenzend aan het perceel) Westringdijk 2 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ligging

Het plangebied is gelegen aan de noordoostzijde van de kern Nieuwerkerk aan den IJssel en wordt begrensd door het perceel Westringdijk 2 aan de westzijde, de Westringdijk aan de zuidzijde, de Parallelweg-Zuid aan de Oostzijde, en de achterzijde van de woningen aan het Parkmos aan de noordzijde.

Inhoud plan

Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan ‘Westringdijk 2’ te Nieuwerkerk aan den IJssel betreft het realiseren van een ontsluitingsweg en de aanleg van ongeveer 10 parkeerplaatsen op de groenstrook grenzend aan het perceel Westringdijk 2 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De ontsluiting is bedoeld om het perceel Westringdijk 2 te ontsluiten via de Parallelweg-Zuid en de parkeerplaatsen worden aangelegd om de parkeerdruk in de directe omgeving te verlagen.

Zienswijzen nog niet mogelijk

Op dit moment worden geen stukken ter inzage gelegd en is het nog niet mogelijk om zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen. Zodra het plan gereed is om in ontwerp ter inzage te leggen, kunt u dit lezen op de gemeentepagina in Hart van Holland en in de Staatscourant. U heeft dan de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Informele avond 17 december

Voordat het formele traject van de bestemmingsplanprocedure wordt ingegaan, organiseert de gemeente op dinsdag 17 december a.s. tussen 19.30 en 21.00 uur in het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel een informele avond waarbij een ieder dit nieuwe bestemmingsplan kan bekijken en eventuele op- en aanmerkingen kan maken. U bent van harte welkom deze avond bij te wonen.

Naar boven